brainwash x down the rabbit hole

Bij de Brainwash Talkshow op Down the Rabbit Hole komen elke dag tussen 11 en 12 uur de spannendste ideeën van deze tijd samen.

"This must be the place!" - Talking Heads

Het leven op een festival is veel vrijer en inspirerender dan thuis. We dansen, experimenteren, kleuren buiten de lijntjes en staan meer open naar elkaar. Hoe nemen we het beste van het festivalgevoel mee naar huis? En hoe kan het bijdragen aan hoe we samenleven?

Onder leiding van moderator Fatima Warsame duiken we in de positieve effecten van spacen, gaan we op zoek naar lichtpuntjes in de nachtelijke duisternis en ontdekken we hoe we onze innerlijke activist in de chillmodus krijgen (en of dat wel een goed idee is).

vrijdag 1 juli – spacen is leven

Is ayahuasca dé oplossing voor depressie en verslaving? Helpt een gezamenlijk avondje MDMA beter dan relatietherapie? Met wetenschapper Michiel van Elk duiken we in de positieve effecten van spacen. Daarna worden we ‘high on our own supply’ tijdens een échte Wim Hof ademhalingsworkshop met instructeur Jim Luca Olde Rikkert.

zaterdag 2 juli – ode aan de nacht

De nacht brengt magische momenten: nachtdieren komen tot leven, maar het kan ook een moment zijn voor stilte en bezinning. Met schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra en voorvechter van het nachtleven Thys Boer onderzoeken we wat het holst van de nacht te bieden heeft.

zondag 3 juli – lekker inconsequent

We worden steeds idealistischer en leggen onszelf daarbij allerlei regels op, maar er is altijd wel iets dat aan onze principes ontsnapt. Moeten we milder zijn naar onszelf of staat er teveel op het spel? Filosoof Frank Meester houdt een pleidooi voor inconsequentie en onderzoekt met dichter en activist Zaïre Krieger hoe zich dat verhoudt tot de strijd voor een betere wereld. 

nog even praktisch op een rij

Datum: 1 t/m 3 juli 2022

Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Waar: Bermuda AIR (stage) op Down the Rabbit Hole

Tickets: uitverkocht

Ben je erbij? Bezoek downtherabbithole.nl voor meer info over het programma.

 

 

brainwash festival 2022

Botsende en schurende ideeën, gewaagde gedachten en originele visies komen samen op het grootste denkfestival van Nederland en België. Met de meest toonaangevende denkers en makers nemen we een duik in de grote vraagstukken van deze tijd. Brainwash Festival 2022 vindt plaats op 30 oktober 2022.

Bekijk de line-up met eerste namen en lees meer over de thema’s die dit jaar centraal staan.

>> schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!