brainwash festival 2024

65 programma’s  •   24 – 27 oktober 2024   •   leidseplein amsterdam   
Een overvloed aan radicale ideeën, toffe performances en botsende visies. Van 24 tot en met 27 oktober 2024 is het tijd voor Brainwash Festival! De eerste namen uit onze line-up zijn nu bekend.

Brainwash Festival 2024 staat in teken van Truth & Doubt. Maak je klaar voor een onvergetelijke festivalreis waar je zekerheden bevraagd worden, onder boven is, recht krom blijkt te zijn en twijfel gevierd wordt. De tickets voor onze festivaldag op 27 oktober zijn nu beschikbaar. Wees er snel bij, want ons festival is elk jaar razendsnel uitverkocht. Mis het niet!

tickets >>

 

line-up

Performances, lezingen, gesprekken en workshops door een overweldigende line-up aan sprekers. Op 27 oktober komen meer dan 100 denkers en makers samen op het Leidseplein in Amsterdam. Benieuwd wie er bij zijn? De eerste namen zijn nu bekend!

truth & doubt

Waar de Franse verlichtingsfilosoof René Descartes als enige zekerheid aannam dát hij twijfelde, lijkt er  in onze huidige samenleving geen ruimte meer voor twijfel. Wie ben je? Waar sta je voor? Waar geloof je in? Op al deze vragen wordt voortdurend een eenduidig antwoord verwacht. Een rotsvast geloof in je eigen waarheid én gelijk. Maar wat betekenen  ‘gelijk’ en ‘waarheid’ nog in tijden van sturende algoritmen, schreeuwende politici en onvatbare technologische ontwikkelingen?

Op Brainwash Festival verkennen we de grenzen van de ratio, presenteren we radicale voorstellen die je wereldbeeld op zijn kop zetten, vieren we tegenstrijdigheden en brengen we je aan het twijfelen over alles wat je zeker dacht te weten.

praktische informatie

Datum: 27 oktober 2024 (centrale festivaldag)
Tijd:
13:00 – 00:00
Locaties in Amsterdam: Melkweg, Paradiso, De Balie, de Kring en Theater Bellevue
Early Bird Tickets: Uitverkocht
Student Festival Ticket: €32,50
Normaal Festival Ticket: €43,50

Een Festival Tickets geeft toegang tot alle programma’s van het festival op 27 oktober 2024. In de zomer kondigen we onze Specials tijdens de festivalweek aan. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven. 

tickets >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!