zomerhits van vera

Ook deze zomer delen we wekelijks onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.

We beginnen met de tips van Vera Vryens. Vera is onze vormgever en marketeer en al sinds de begindagen van ons festival betrokken.

tip #1
film: how to blow up a pipeline

How to blow up a pipeline is een sensationele eco-thriller. Een fictieve interpretatie van het gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm (vorig jaar te gast op Brainwash Festival). Hoewel de titel vooral een provocerend effect heeft, onderzoekt de film de ethische kaders van de personages over klimaatactivisme. Wat je als kijker onvermijdelijk dwingt je eigen waarden en normen hierover te onderzoeken. P.S. Je moet wel even creatief zijn op het internet om de film online te bekijken.

 

 

tip #2
boek: half leven – aya sabi

Deze debuutroman van Aya Sabi verweeft de verhalen van drie generaties vrouwen: een grootmoeder, dochter en kleindochter. Een prachtig, pijnlijk boek over generationeel trauma, afkomst, tradities, migratie en vrouw zijn. Aya Sabi spreekt in oktober op ons festival. 

 

tip #3
expositie: ‘where the wild things are’ @horst

Er is een bijzondere plek in Vilvoorde in België: Horst! Op deze plek worden muziek, kunst en architectuur met elkaar verbonden. Op de Asiat-site stap je een oud militair domein binnen, waar je je het ene moment in de natuur waant en het volgende moment in een oude loods met gekke kunst met een stevige soundscape staat. Op 29 juli sluiten ze hun expositie Where the wild things are af met extra veel kunst, feest en muziek!

tip #4
film & muziek: across the spiderverse – am i dreaming

Am I Dreaming is onderdeel van de soundtrack van de nieuwe animatiefilm Spiderman: across the spiderverse. Een ongelofelijk visueel en verhalend meesterwerk (ook als je echt helemaal niets hebt met Spiderman). De film en dit nummer onderzoeken grote, maar toch tegelijk persoonlijke thema’s: eenzaamheid, ergens bij willen horen, onze deel-identiteiten als kind, ouder, vriend, partner en hoe we daarmee constant jongleren. Als je deze zomer één keer van de zon wil ontsnappen, gebruik dat moment dan om jezelf onder te dompelen in het levend schilderij dat Across The Spiderverse is.

 

🎵 Beluister meer van onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!