zomerhits van marije

Ook deze zomer delen we wekelijks onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.

Marije, directeur van Brainwash Festival, heeft haar favorieten voor je op een rij gezet.

tip #1
boek: geloven in het wild – nastassja martin

Hoe verhoud je je tot het vreemde? Tijdens veldonderzoek in het diepe oosten van Rusland wordt een antropologe in haar gezicht gebeten door een beer. De antropologe is Nastassja Martin die in haar boek Geloven in het wild beschrijft hoe ze na deze gebeurtenis een transformatie doormaakt. Een prachtig boek over rationaliteit, empathie, sjamanisme en onze relatie tot de natuur.

tip #2
film: the eternal daughter – joanna hogg

Tilda Swinton in een film van Joanna Hogg: dat wil je. In The Eternal Daughter (spookverhaal meets psychologisch drama) staat de relatie tussen moeders en dochters centraal. De vorige twee Souvenir-films van Joanna vond ik prachtig dus ik kan niet wachten om deze te zien!

tip #3
voorstelling: desire – louis janssens

Het feest is over. Net voor het aanbreken van een nieuwe dag voeren vier mannen aan een bar van een club een gesprek over verlangen naar intimiteit, aanraking en liefde. Louis Janssens maakte een ontroerend mooie voorstelling over universele vormen van liefde, de nacht, neerslachtigheid en de kracht van vriendschap. Louis doet ook mee aan ons festival in oktober, ga hem vast zien!

tip #4
muziek: idiot prayer – nick cave

Nick Cave was op 2 juni bij ons te gast. In aanloop naar deze onvergetelijke avond heb ik al zijn platen nog eens geluisterd. Voor wat melancholie en verstilling op een regenachtige zomeravond tip ik Idiot Prayer (Nick Cave Alone at Alexandra Palace). En een absolute parel van dat album: The Ship Song.

 

🎵 Beluister meer van onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!