zomerhits van machteld

Deze zomer delen we elke week onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.
Machteld Vinkenborg, programmaleider van Brainwash Festival, heeft haar favorieten voor je op een rij gezet.

tip #1
voorstelling: wildfire, orkater & amsterdamse bostheater

Voor Orkater en het Amsterdamse Bostheater bewerkte schrijver Nina Polak het iconische prentenboek Where The Wild Things Are van Maurice Sendak. Een muzikale trip en visueel spektakel voor volwassenen: over angst, eenzaamheid, ons verlangen naar samenzijn en onvermogen dat te bestendigen. Zin in die zwoele zomeravond!

tip #2
poëziebundel: voor alle dagen van poëzie is een daad

De zee is stil / en wreed als een moeder / maar ik kies altijd voor haar / omdat niemand me ooit zoals de zee gaat vasthouden” (Ronelda S. Kamfer). Eindelijk een bundel van de helden van @poezieiseendaad: Voor alle dagen, honderd-nog-wat gedichten zonder gelegenheid is perfect om op elk (on)willekeurig moment open te slaan.

tip #3
doen: dagje in de natuur

We kunnen heel veel praten over de relatie tussen mens en natuur, maar de zomer is ook gewoon een uitstekend moment om de natuur in te duiken, en het simpelweg te ervaren. Zelf ga ik de Biesbosch in om bevers en vogels te spotten, maar via Dagje in de natuur en Natuurmonumenten zijn er eindeloos veel mogelijkheden!

tip #4
muziek: burna boy – sitting on top of the world

We waren afgelopen Down The Rabbit Hole weer present met dagelijkse talks & workshops. Het was daar ook echt FEEST bij het optreden van Burna Boy. Het moet ook wel voelen alsof je bovenop de wereld zit, met zo’n stage presence als die van hem.

🎵 Beluister meer van onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!