zomerhits van lotte

Deze zomer delen we elke week onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.

Lotte Kroese, marketeer van Brainwash Festival, zet hieronder een aantal tips voor je op een rij. 

tip #1
film: l’inconnu du lac van alain guiraudie

De film L’inconnu du lac transporteert je naar de oevers van een paradijselijk Frans meer waar het zonlicht over kabbelende golfjes strijkt en homo’s onbekommerd cruisen. Tot er een moord wordt gepleegd. Bloedhete zomerthriller over de complexe relatie tussen genot en gevaar, macht en consent. Deze film is niet geschikt voor mensen met een aversie tegen frontaal naakt.

tip #2
podcast: fantasiewerelden

Ga je niet fysiek op vakantie? Dan kun je altijd nog op vakantie in je hoofd! Met deze podcast creëer je namelijk stap voor stap je eigen fantasiewereld. Volgens de makers biedt fantasie, en specifieker het literaire genre fantasy, bovendien de sleutel tot positieve verandering in de ‘echte’ wereld: write the change you want to see in the world. Ook leuk voor mensen die geen fan zijn van het genre.

tip #3
tentoonstelling: tot hier en verder – museum voorlinden

In de tentoonstelling Tot hier en verder brengt Museum Voorlinden kunstwerken samen uit hun eigen collectie van kunstenaars die willen bijdragen aan verandering. Een perfect uitje voor wie wil ontsnappen aan de zomerse hitte en behoefte heeft aan nieuwe vergezichten. Op mij maken vooral de enorme krijttekeningen van Tacita Dean indruk.

 

tip #4
boeken: avonturen voor kinderen

Als moeder van twee jonge kinderen kom ik (te) weinig toe aan het lezen van grotemensenboeken, maar pak ik juist graag jeugdboeken op. Vooral magisch-avontuurlijke verhalen zijn favoriet: Ronja de roversdochter, De kleine kapitein, Het oneindige verhaal, Meester van de zwarte molen. Ze doen me denken aan de tijd dat ik als kind volledig kon verdwijnen in alternatieve werelden. Van de eigentijdse titels tip ik hier graag Brian Elstaks fantastische drieluik Tori, Trobi en Lobi. Boeken die alle genres overstijgen: avontuur, fantasy, hiphopcultuur, street art… Een feest om te lezen en kijken.

 

🎵 Beluister ook onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!