zomerhits van julia

Ook deze zomer delen we wekelijks onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.

Deze keer is de eer aan programmamaker Julia Muller.

tip #1
boek: nomad century van gaia vince

*Hot girl summer* is een feit, maar met elke graad waarmee de temperatuur wereldwijd stijgt, zullen straks miljoenen mensen moeten verhuizen vanwege zeespiegelstijging, droogte en watertekorten. In Nomad Century onderzoekt Gaia Vince de onvermijdelijke massamigratie die ons veranderende klimaat teweeg zal brengen. Lees met je tenen in het zand hoe we ons nu al kunnen voorbereiden op deze toekomst en de planeet weer tot een bewoonbare plek kunnen herstellen. Migratie als de oplossing, in plaats van het probleem. Wonen we straks allemaal op de polen?

tip #2
dansen: be present party – keren rosenberg

Performance artist en choreograaf Keren Rosenberg is deze zomer te vinden in het Vondelpark Openluchttheater. Op 4 augustus kan je je onderdompelen in de grote Be Present Party. Alles wat je nodig hebt, zijn comfortabele kleding en een lichaam om te bewegen. There will be sweat…

 

tip #3
doen: literatuur op lowlands

We stonden zelf al met een heerlijk programma op Down The Rabbit Hole, maar voor alle festivalgangers die muziek graag afwisselen met literatuur en mooie gesprekken: onze gewaardeerde partner Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam staat met een prachtige line-up op Lowlands Festival. Onder andere Ellen Deckwitz, Renske Jonkman en Martin Rombouts komen langs.

 

tip #4
podcast: lieselot mariën en jac van exter (jungle by night)

Stel je een volledig witte vlakte voor. Een desolaat gebied zonder kleur, waar geen mens of dier te bekennen is.  Zo ver verwijderd van andere mensen als je op deze planeet maar kunt zijn. Whiteout is het verhaal van Sam en Maarten. Een verhaal over twee mannen, twee reizen, en één landschap. In deze betoverende audiodocumentaire nemen programmamaker Lieselot Mariën en componist Jac van Exter (Jungle By Night) je mee naar naar Antarctica en nodigen ze je uit om je werkelijk in te beelden hoe een depressie het leven stilzet.

 

🎵 Beluister ook onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

tip #5
doen: vollemaanwandeling op de veluwe

Onzekerheid is van alle tijden, maar dat de zon elke dag ondergaat en de maan in haar plaats opkomt is een prettige houvast. Op de uitgestrekte Veluwe bij Radio Kootwijk neem je afscheid van de dag vanaf het voormalige zendstation. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je vervolgens mee op een wandeling langs de door het maanlicht beschenen heidevelden en zandverstuivingen. Een ervaring om stil van te worden. 

 

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!