zomerhits van aram

Ook deze zomer delen we wekelijks onze favoriete zomerhits. Podcasts, boeken, voorstellingen, performances, albums en films die perfect zijn voor een dag op het strand, een regenachtige zomeravond thuis of tijdens een autorit naar je vakantiebestemming.

Vandaag deelt programmamaker Aram Balian zijn favorieten!

tip #1
tentoonstelling: wie zegt dat? – museum van loon

Hoe kun je jouw geschiedenis of die van de ander begrijpen als deze niet of nauwelijks in de publieke ruimte aan bod komt? In Wie zegt dat? toont Museum van Loon hoe de onvertelde geschiedenis uit voormalige Nederlandse koloniën nog steeds doorwerkt naar hun nazaten. Museum van Loon is een woonhuis in de stijl van de 17e eeuw.

tip #2
boek: onbehagen – paul verhaeghe

Een burn-out, het imposter syndroom of de angst om uitgesloten te worden; elke tijd kent zijn eigen gevoelens van onbehagen. Volgens psychoanalyticus Paul Verhaeghe zijn we in deze samenleving verdeeld tussen individu en gemeenschap. Zou de klimaatcrisis de opening kunnen zijn om naar gemeenschap en verbinding toe te bewegen in plaats van een maatschappij waarin men verwijderd en vervreemd raakt van zichzelf en elkaar? Paul Verhaeghe is ook te gast op Brainwash Festival 2023!

 

tip #3
album: ik zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlagsef

Op het album Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag stelt rapper Sef (Yousef Gnaoui) het systeem ter discussie. Zijn muziek gaat over de wereld waarin we leven, hoe we ons daartoe kunnen verhouden en wat voor positie we daarin kunnen innemen. Hoe hij zijn gedachten presenteert en vooral vragen stelt vind ik indrukwekkend.

 

🎵 Beluister meer van onze favoriete muziek in onze zomerse Spotify playlist. Perfect voor hete stranddagen, zwoele zomeravonden en broeierige autoritten. 🎵

meer brainwash

27 – 29 oktober
brainwash festival

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!