vijf hoogtepunten van brainwash festival 2021

Wat een waanzinnig weekend was dit! We hebben zó genoten van jullie aanwezigheid en enthousiasme, en alle prachtige reacties die we ontvingen. Het was bijna niet te doen om te kiezen, maar hier volgt een top 5 van de hoogtepunten van Brainwash Festival 2021.

 

*tip: zet het geluid van de video aan door rechtsonder op het icoontje te klikken!

 

1. jullie!

In februari 2020 was ons laatste evenement met fysiek publiek, en pas dit weekend drong het tot ons door hoe erg we jullie echt gemist hadden. Wat was het fijn om in de zalen, op het Leidseplein, in de rijen, in cafe’s, het geroezemoes en jullie gesprekken op te vangen, en getuige te zijn van zoveel nieuwe ontmoetingen.

2. zo.. veel.. ideëen

Wat een veelheid aan nieuwe inzichten, spannende visies, gevaarlijke overwegingen en grappige ideeën zijn er langsgekomen. Zo leerden we van Tobi Lakmaker om te genieten van een speler die op de paal schiet, Steven Pinker gaf ons een lesje rationeel denken en Grace Blakeley gooide onze aannames over de staat van de economie omver.  Coen Simon en Frank Meester lieten je zien dat af en toe van mening veranderen best een goed idee kan zijn en Babeth Fonchie Fotchind en Munganyende Hélène Christelle gaven een masterclass Beyoncé.

3. de sprekers

Het zijn er simpelweg teveel om er hier op te noemen, maar wat zijn we blij met de bezielende deelname van mensen als Paul Verhaeghe, Naeeda Aurangzeb, David Van Reybrouck, Ann Pettifor, Kauthar Bouchallikht, Sander Schimmelpenninck en Ece Temelkuran.

 

4. het dwalen over het leidseplein

Of beter gezegd: Paradiso, de Melkweg, Theater Bellevue, de Balie, de Kring/Club Up, de Uitkijk en de Vondelkerk. Wat een heerlijke plekken om het festival neer te zetten. Zo konden jullie dwalen van een uitpuilende Melkweg Max, via de Balie Salon door naar de knusse bioscoopzaal van de Uitkijk.

5. online

Nooit eerder zonden we live programma’s uit van ons festival, of belden we sprekers in vanuit bijvoorbeeld California, Londen of Washington. We willen zeker niet terug naar een wereld die zich slechts over zoom afspeelt, maar zijn heel blij met het extra publiek dat we zo hebben kunnen verwelkomen!

 

*de foto’s op deze pagina werden gemaakt door Raymond van Mil, Jan Boeve en Anna van Kooij. De trailer is van Tiva Pam!

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!