vacature: twee bestuursleden

Denk je graag mee over de koers van het grootste denkfestival van Nederland en België? Wil je met je gevraagde (en ongevraagde) advies de stichting nog scherper en beter laten functioneren? Heb je relevante professionele en maatschappelijke ervaring en een groot netwerk? Dan zoeken we jou. 

Wie zoeken we?
Voor ons bestuur zoeken we twee nieuwe leden die scherp kunnen denken, zich verwant voelen met onze missie en doelstellingen, toezicht kunnen houden op de activiteiten en de werkzaamheden van de directeur en meedenken over de langetermijnstrategie.

Wat doet Stichting Brainwash?
Stichting Brainwash biedt een podium aan de meest urgente en spannende denkers, wetenschappers, kunstenaars en schrijvers en laat hen samenkomen op een gedeeld engagement. We leggen dwarsverbanden tussen genres en disciplines en brengen makers en publiek bij elkaar rond de meest prangende vraagstukken van vandaag. De kernactiviteit van Stichting Brainwash is het jaarlijks organiseren van het meerdaags Brainwash Festival in Amsterdam. Brainwash Festival is het grootste denkfestival van Nederland en België̈, met jaarlijks ruim 120 sprekers en tussen 3000 en 5000 bezoekers tijdens de festivalweek. 

profielen: 

  • Bestuurslid – zakelijk
    We zoeken een bestuurslid met zakelijk inzicht, kennis van het culturele veld (en bijhorende subsidiestromen), een visie op sponsoring en oog voor positionering en innovatie.
  • Bestuurslid – merk en identiteit
    We zoeken een bestuurslid met oog voor de identiteit van ons festival, merkbeleving en met een visie op ons doelgroepenbeleid.

Herken je jezelf niet direct in deze profielen of sluit je ervaring niet helemaal aan, maar denk je dat je een waardevolle bijdrage kan leveren aan het bestuur? Reageer dan ook. Mocht je vragen hebben over deze twee posities, mail dan naar vacature@brainwashfestival.nl en richt je vraag aan Ted Tettero.

Wat bieden we je?
Als bestuurslid bepaal je (mede) de koers van het meest toonaangevende denkfestival van Nederland en België. Je krijgt toegang tot alle activiteiten (inclusief sprekersdiners) van Stichting Brainwash en ontmoet toonaangevende internationale denkers en opkomende talentvolle schrijvers, filosofen en theatermakers. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 

Wat vragen we van jou?
Ons bestuur komt gemiddeld vier keer per jaar bijeen (per bestuursvergadering 1,5 tot 2 uur) en daarnaast organiseert het bestuur één keer per jaar een langere strategiesessie (halve dag). De bestuursleden zijn uitgenodigd om al onze activiteiten bij te wonen. Benoeming vindt plaats voor een termijn van vier jaar, eventueel met de mogelijkheid tot verlenging. Ons bestuur bestaat uit Ted Tettero (creatief en artistiek adviseur binnen de culturele sector), Paulien Loerts (directeur Singel Uitgeverijen en Athenaeum Boekhandel) en Zihni Özdil (historicus, columnist en docent-onderzoeker Hogeschool Rotterdam). 

Geïnteresseerd?
Laat ons dit voor 5 juni weten door te reageren met een CV en beknopte motivatiebrief, gericht aan bestuursvoorzitter Ted Tettero via vacature@brainwashfestival.nl.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!