tips bij brainwash night: sex & the body

Wie doen er eigenlijk allemaal mee aan de Brainwash Night op 21 april? Ons Hoofd programmering Machteld Vinkenborg geeft je vast een paar lees-, kijk en luistertips en stelt de eerste drie gasten aan je voor. 

1. ICK Dans – Disappearance

Een avond over lichamelijkheid kan niet zonder dans. En de dansers van ICK Dans Amsterdam (onder regie van Emio Greco en Pieter C. Scholten) zoeken in hun nieuwe voorstelling Disappearance naar de tussenruimte tussen verdwijnen en verschijnen. En ja, zo’n poëtische inzet kun je beter zelf laten binnenkomen dan dat ik het voor je onder woorden probeer te brengen. Bekijk dus deze trailer voordat je verder leest. Want daar dansen ze tijdens onze Brainwash Night een scène uit.

 

 

 

2. Tatjana Almuli en Maurits de Bruijn

Een recent boek dat mij echt heeft gegrepen, is de nieuwe roman Ik zal je nooit meer van Tatjana Almuli. Luister dit interview met haar bij Nooit meer slapen of lees het boek zelf. Het is een zacht maar aangrijpend verhaal, neemt de vorm van memoires over verlies en is een zoektocht naar de verhalen van iemand die er niet meer is. Iedereen die weleens iemand dichtbij is verloren, zal zich herkennen in de vragen waarmee Tatjana worstelt. 

 

Hoe die vragen, de rouw, het trauma, ook heel lichamelijk kunnen worden ervaren, beschrijft Tatjana als geen ander. Ik kijk dan ook zeer uit naar het dubbelgesprek tijdens de Brainwash Night, waarin zij in gesprek gaat met Maurits de Bruijn. 

Schrijver Maurits de Bruijn schreef voor Mister Motley dit prachtige stuk over intergenerationeel trauma, en hoe getraumatiseerde mensen geneigd zijn de relatie met hun lichaam te verbreken. Lees het en kom meepraten op 21 april. 

"Langzamerhand begin ik mijn lichaam te belichamen. Ik schrik iets minder snel van de aanrakingen van mijn vriend." Maurits de Bruijn

3. Club Lam

Sinds ik ooit – na een verbroken relatie – een paar dagen alleen in Praag ronddwaalde met Lolita van Nabokov als trouwe metgezel onder mijn arm geklemd, reken ik het tot een van mijn lievelingsboeken. In deze voorstelling van Club Lam praat Lolita terug en dat gegeven is tegelijkertijd net zo vindingrijk als logisch. Het werd de hoogste tijd. 

Lees hier de recensie in de Volkskrant

Bekijk hier het gehele programma. En wees snel en koop hier je kaartje(s), want tot 28 maart is elk ticket geldig voor twee personen, dus neem vooral je vriend, vriendin, maatje, bedpartner of tinderdate mee.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!