brainwash special:
roman krznaric & david van reybrouck

16 september 2024     tivolivredenburg, utrecht 

Ben jij klaar voor de geschiedenisles van je leven? Filosoof Roman Krznaric en historicus David van Reybrouck nemen je op 16 september in TivoliVredenburg mee door 1000 jaar wereldgeschiedenis. Ze delen lessen uit het verleden en laten je zien hoe belangrijk deze inzichten zijn voor onze toekomst.

Wat vertelt de oorsprong van het kapitalisme ons over het beheersen van kunstmatige intelligentie? Wat zeggen radicale opstanden uit het verleden over de kracht van rebellie? Wat kan Japan in de 18e eeuw ons leren over de regeneratieve economie? Roman Krznaric beantwoordt deze én vele andere vragen in zijn fascinerende boek History for Tomorrow. Tijdens deze Brainwash Special duikt hij samen met toonaangevend historicus David Van Reybrouck de geschiedenisboeken in en zoeken ze naar antwoorden op de grootste uitdagingen waar we nu voor staan.

Moderator: Eveline van Rijswijk

Het nieuwe boek van Roman Krnzaric, Geschiedenis voor Morgen, komt in september 2024 uit bij Uitgeverij Ten Have.

tickets >>

We live in an era dominated by the present tense, which vastly undervalues the accumulated experience of the past as a guide for where we go next. Roman Krznaric

over de deelnemers

Filosoof Roman Krznaric schrijft over de kracht van ideeën om verandering te creëren. Zijn werk werd in 25 talen vertaald en bevat meerdere internationale bestsellers, zoals Empathie, De wonderbox en De goede voorouder. Krznaric leert ons anders kijken naar problemen waar we voor staan en laat zien dat onze obsessie met het ‘nu’ niets oplost. Hij werkt aan de Universiteit van Oxford en is oprichter van ’s werelds eerste Empathie Museum.

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Zijn inmiddels omvangrijke oeuvre beslaat toneelstukken, poëzie, proza en veel non-fictie. Zijn boeken over het kolonialisme – Congo en Revolusi – groeiden uit tot internationale bestsellers. Voor Tegen verkiezingen kreeg hij in 2014 de Henriëtte Roland Holst-prijs. Het werd vertaald in meer dan twintig talen, en leidde tot nieuwe vormen van democratie in binnen- en buitenland en het werd geprezen door Kofi Annan.

tickets >>

praktische informatie

Datum: 16 september 2024
Tijd: Inloop 19:45, start 20:30
Plaats: TivoliVredenburg, Utrecht
Voertaal: Engels
Regulier ticket: €17,50
Studenten: €13,00

Dit programma wordt georganiseerd i.s.m. TivoliVredenburg.

tickets >>

 

 

meer brainwash

brainwash festival
27 oktober 2024

Zo’n 60 programma’s, een overvloed aan radicale ideeën, toffe performances en botsende visies. Van 25 tot en met 27 oktober 2024 vindt Brainwash Festival plaats!

tickets >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!