de toekomst van werk: daniel susskind & pavlina tcherneva

engelstalig online programma
tickets

de toekomst van werk: daniel susskind & pavlina tcherneva

We willen werk dat ons leven betekenis geeft, gelukkig maakt en – als het even kan – waar we rijk mee worden. Tegelijkertijd hebben digitalisering, flexibilisering en deregulering voor enorme verschuivingen op de arbeidsmarkt gezorgd. Duidelijk is dat onze relatie tot werk aan het veranderen is. Is het tijd voor een revolutie in ons denken over werk en welvaart?

Moderator: Jessica van der Schalk.

16:30 – 17:10Daniel Susskind: een wereld zonder werk

“Gaan machines mensen vervangen?” Deze vraag hoor je vaak als het gaat over automatisering en AI. Een verkeerde vraag – stelt econoom Daniel Susskind. Dat zou moeten zijn: hoe verdelen we rijkdom in een wereld waar minder of zelfs geen werk meer zal zijn? Het is namelijk niet te stoppen. Daniël spreekt met ons over de rol die werk vervult in een mensenleven en wat we moeten doen als die rol verdwijnt. 

17:10 – 17:20 – Mia You: identiteit en werk

Dichter en academicus Mia You reflecteert in een voordracht op de relatie tussen identiteit en werk.

17:20 – 18:00Pavlina Tcherneva: werk voor iedereen!

Hoe zou de wereld eruit zien als werkloosheid niet bestaat? Als iedereen – los van persoonlijke omstandigheden of de staat van de economie – gegarandeerd betaald werk kan vinden? Het recht op werk, ligt verankerd in onze grondwet. En dus moeten we onze samenleving daar ook naar inrichten, vindt econoom Pavlina Tcherneva. Met haar verkennen we een wereld waarin werk is voor iedereen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!