Performance

Spoken Beat Night
Hysterie!

We leven in hysterische tijden: er hoeft maar dit te gebeuren of een debat over klimaatverandering of migratie ontspoort. Is hysterie gevaarlijk of kan het ook nuttig zijn om je eens lekker te laten gaan?

Van historici en psychologen tot schrijvers en schilders, allemaal waren ze gefascineerd door hysterie. Het verschijnsel werd lang als een mentale ziekte gezien die vooral bij vrouwen voorkwam. Inmiddels is hysterie als aandoening geschrapt uit het handboek voor psychiatrie DSM, terwijl de maatschappij juist lijkt vast te zitten in een hysterische greep.

Maak je op voor een hysterisch programma met een cultuurdiagnose door filosoof en criminoloog Marc Schuilenburg, spoken word over de hysterie van alledag door Jeannine Valeriano, muziek van Maarten Ornstein en Paul Pallesen en live artwork door Ckoe en Nozzman.

Spoken Beat Night is een programma van Jeannine Valeriano, waarin verschillende artiesten en sprekers elkaar ontmoeten op het podium. Spoken Beat Night wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Melanie en is een productie van Zeebelt/Judith Schoneveld.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival