Theater

Marjolijn van Heemstra
Stadsastronaut

Sinds het begin van de ruimtevaart worden astronauten in de uitgestrekte duisternis overvallen door liefde voor onze planeet. En waar je van houdt, dat wil je beschermen. De wereld en het leven bekijken met de blik van een ruimtevaarder geeft ons het perspectief dat nu zo ontbreekt: een blik voorbij de waan van de dag waarin we onszelf en de aarde uitputten. Mooi gezegd. Maar hoe dan?

Met de Academie voor Stadsastronauten (ASA) onderzoeken Marjolijn van Heemstra en toekomstbureau Monnik hoe aardbewoners kunnen leren leven als ruimtevaarders; met uitzicht op de sterren en inzicht in de kwetsbaarheid van onze planeet. Omdat we behalve gejaagde stedelingen ook astronauten zijn, cirkelend om een ster in de uitgestrekte duisternis. Marjolijn van Heemstra laat in een theatraal college zie hoe ook jij kunt leven als stadsastronaut.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival