Gesprek

Leven in het Antropoceen

We leven in het Antropoceen, het tijdperk waarin de mens zo’n grote invloed op de aarde heeft dat die er radicaal door verandert. Wat zijn daarvan de consequenties? En wat valt er nog aan te doen? Het zijn vragen die we niet aan techneuten over moeten laten, maar waarvoor we de filosofie nodig hebben.

Van de impact van het Antropoceen op de zorg en het onderwijs, tot prangende vragen over immigratie, stedenbouw en veiligheid. In dit programma gaan filosoof Marc Schuilenburg, hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond en cultuurwetenschapper Dan-Hassler Forest onder leiding van Evanne Nowak in gesprek over vragen naar schade, verantwoordelijkheid en verbeelding.

De nieuwe bundel Leven in het Antropoceen, een handleiding, laat zien hoe complex deze crisis is. Leven in het Antropoceen verschijnt bij Uitgeverij Boom en wordt gepresenteerd op Brainwash Festival.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival