SPECIAL

Het Grote Onbekende [UITVERKOCHT]

Artis Planetarium

Wat als we aan de andere kant van het universum waren geboren? Waar liggen de grenzen van ons voorstellingsvermogen? En welke grote ontdekkingen over het heelal gaan we in de toekomst nog doen? Tijdens deze filosofische en wetenschappelijke ruimtereis nemen ARTIS-Academie en Brainwash Festival je mee op zoek naar antwoorden over het heelal.

De afgelopen eeuw is onze kennis over het universum enorm toegenomen en met elke grote ontdekking veranderde onze kijk op de realiteit totaal. Op maandag 21 oktober 2019 onderzoeken we met ARTIS-sterrenkundige Milo Grootjen wat onze plek in tijd en ruimte is en welke mysteries over het Grote Onbekende we nog altijd niet hebben opgelost. Hoogleraar Sterrenkunde Gijs Nelemans vertelt over zwaartekrachtsgolven als instrument om mee naar het universum te luisteren en astrobioloog Inge Loes ten Kate over haar zoektocht naar leven op mars.

Theatermaker Rebekka de Wit maakt onze nietigheid ten opzichte van al dat niet-weten invoelbaar.

Het Grote Onbekende is een avond onder de sterrenhemel voor iedereen die wil weten wat we denken te weten.

Dit programma is een samenwerking van ARTIS-Academie en Brainwash Festival.

Bestel tickets

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Voertaal: Nederlands
Datum: 21- 10 – 2019
Locatie: Artis Planetarium, Plantage Kerklaan 59I, 1018 CW Amsterdam
Tijd: 20:00-21:30, deuren open: 19:30
Tickets: € 19,50 (incl. consumptie)

*Let op: Een ticket voor dit programma geeft uitsluitend toegang tot deze Special, voor de festivaldag op 26 oktober koop je los een kaartje.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival