Gesprek

FreedomLab
Na het einde van de geschiedenis

Frascati 4

De sociaal-politieke evolutie van de mens is voltooid, de liberale democratie en het vrijemarktkapitalisme hebben geen ideologische concurrenten meer en fundamentele filosofische ideeën zijn uitontwikkeld. We zijn aan het einde van de geschiedenis beland. Maar wat zijn de alternatieven als we niet op een eindstation van de geschiedenis maar op een historisch kruispunt staan? Hoe ziet de toekomst er uit en welke principes worden daarin leidend? Want eerlijk is eerlijk: deze liberale wereldorde staat toch allang onder druk? In deze FreedomLab denktank onderzoeken we met FreedomLab onderzoekers Pim Korsten, Jessica van der Schalk en Sjoerd Bakker mogelijke alternatieve toekomstscenario’s voor het leven ná het einde van de geschiedenis. 

Moderator: Sebastiaan Crul

Dit is een programma in samenwerking met FreedomLab, een denktank waar jonge denkers uit verschillende disciplines op zoek gaan naar antwoorden op de grote vragen van nu en van de toekomst. 

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival