Gesprek

FreedomLab
Hoe tegennatuurlijk is tech?

Trippenhuis

Lange tijd hebben we onszelf en onze technologische uitvindingen tegenover de natuur geplaatst. Maar dit onderscheid lijkt steeds meer op losse schroeven te staan. Aan de ene kant zien we dat die tegenstelling ons niet verder helpt (denk: klimaatproblematiek). Aan de andere kant lijken technologische systemen steeds meer overeenkomsten te vertonen met natuurlijke systemen. Wat is natuur eigenlijk (nog)? Hoe veranderen huidige technologische ontwikkelingen onze relatie tot natuur? En hoe kunnen we nadenken over de volgende stap in de evolutie? Samen met onderzoekers Julia Rijssenbeek en Arief Hühn, kunstenaar Koert van Mensvoort van Next Nature Network en NRC techjournalist Wouter van Noort gaan we die vragen te lijf. 

Dit is een programma in samenwerking met FreedomLab, een denktank waar jonge denkers uit verschillende disciplines op zoek gaan naar antwoorden op de grote vragen van nu en van de toekomst. 

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival