Gesprek

Felix & Sofie
Such a Drag

We leven in schizofrene tijden. Een wildgroei aan (seksuele) identiteiten en haast ongelimiteerde keuzevrijheid tegenover de duister werkende machten die ons koop- en stemgedrag dag en nacht beïnvloeden. Wat doen authenticiteit en zelfexpressie ertoe als we geen grip meer hebben op ons eigen gedrag? Filosofisch café Felix & Sofie onderzoekt twee uitersten waarvan we het meest kunnen leren: de zombie die zijn hersenloosheid omzet in genadeloze apocalyptische winst en de drag kings en queens die zelfexpressie tot kunst verheffen.

Such a drag
Hebben we één authentiek zelf – of is die simpliciteit in tijden van sociale media en virtual reality hopeloos verouderd? Drag kings en queens omarmen de dupliciteit en geven hun alter ego de aandacht die zij/hij verdient. Maar wat is de status van dat alter ego? Is een drag-identiteit minder echt, of juist echter, dan het ‘authentieke’ ik? En wat is nu eigenlijk de echte drag: niet altijd een queen kunnen zijn of je uitbundig verhullen in een andere identiteit?

Ga ook naar het programma Felix & Sofie – Doelloze zombies

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival