Gesprek

Digitale macht en onmacht

Wie leest er mee als je appt? Mogen multinationals al jouw gegevens zomaar gebruiken? Wat mag de overheid van je weten? En wat weten overheden stiekem allemaal van elkaar? Vragen over privacy, data en digitalisering behoren tot de belangrijkste vragen van deze tijd.

Tijdens Brainwash Festival gaat schrijver en rechtsfilosoof Maxim Februari in gesprek met onderzoeksjournalist Huib Modderkolk, van wie het nieuwe boek Het is oorlog en niemand die het ziet onlangs gedeeltelijk door de AIVD verboden werd. Hij onderzocht de schaduwzijden van het internet en digitale spionage door veiligheidsdiensten en laat zien hoe lang de tentakels van de geheime dienst zijn. Onze privacy wordt dagelijks geschonden en daar moeten we iets mee.

Maxim Februari was te gast bij Zomergasten en sprak over onze data-dictatuur en nudging. Luister hier de aflevering terug.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival