Gesprek

Thijs Launspach
Burn-out Café

Kapitein Zeppos

Burn-out Café
Waarom hebben zoveel mensen een burn-out en wat kunnen we daar aan doen? Kom na een dag lang luisteren zelf meepraten over oorzaken en oplossingen. Psycholoog Thijs Launspach leidt de discussie.

Wiens schuld is de burn-outepidemie?
We leven in een burn-outepidemie: een op de zeven mensen krijgt last van burn-out-achtige klachten. Maar wiens schuld is dat eigenlijk? Van de techbedrijven die ons leven bestieren? Van onze werkplek, waar de eisen steeds verder oplopen? Of is het toch echt onze eigen schuld, omdat we zoveel van het leven verwachten? Een discussie met open vizier.

2030: burn-outvrij
In 2018 schreef psycholoog Thijs Launspach een manifest om de burn-outepidemie tegen te gaan. Een jaar na dato is er helaas (te) weinig gebeurd, waardoor er nog maar elf jaar overblijven. Werk aan de winkel dus. Denk mee over een breed plan (op het niveau van politiek, werkgevers, onderwijs en het individu) om de burn-outepidemie in te dammen.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival