SPECIAL

Brainwash Special: de toekomst van de mens [UITVERKOCHT]

Frascati Theater, zaal 2

Frascati x Brainwash x FreedomLab

Planten emanciperen, de mogelijkheden van het menselijk lichaam worden opgerekt en grenzen tussen mensen en de omringende wereld vervagen steeds verder. Het humanisme was en is een belangrijk onderdeel van ons moderne en Westerse wereldbeeld, waarin de autonome, vrije en rationele mens centraal staat. Nu ons lichaam steeds meer versmelt met technologie en kunstmatige intelligentie en we beseffen dat we steeds minder controle hebben over de natuur, verandert die centrale plek voor de mens ook. Toch? Hoe gaat een posthumane toekomst eruit zien? Wat is de stand van de wetenschap? En welke consequenties heeft dat veranderende mens- en wereldbeeld voor ons?

Tijdens Frascati Issues: Homo Futurus slaan Brainwash en Freedomlab de handen ineen voor een denkoefening over de toekomst van de mens in een posthumanistische wereld. We kijken vanuit de wetenschap, filosofie en populaire cultuur naar de wereld waarin de menselijke natuur aan het veranderen is.

Programma informatie
Tickets: 10 euro
Datum: vrijdag 7 februari 2020
Tijd: 19.30
Locatie: Frascati Theater, zaal 2

Brainwash Festival 14 - 18 okt 2020

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival