Talk

Artificial Intelligence manipuleert onze hersenen

Welke denkfouten maken mensen en hoe wordt daar vandaag de dag misbruik van gemaakt? In de Netflix documentaire The Great Hack zagen we duidelijk hoe Cambridge Analytica de verkiezingen in Engeland en de Verenigde Staten heeft beïnvloed. De inzet van dat soort technologie is vandaag de dag heel normaal. Want: mensen kunnen toch zelf nadenken?

Lead Conversie Specialist Lisanne Maatman en AI Trainer bij Microsoft Mary-Jo Diepeveen laten zien dat we met de inzet van data en AI niet alleen steeds meer grip grijpen op persoonlijke voorkeuren en drijfveren, maar ook steeds effectiever kunnen inspelen op cognitieve denkfouten. Want waar ligt de grens?

Waarom zien we zo vaak dezelfde mensen op een podium, aan tafel en in de krant? Media zijn naarstig op zoek naar nieuwe gezichten die een geïnformeerde bijdrage kunnen leveren aan het publieke debat. En die mensen zijn er ook. Je vindt ze bij STUDIO van De Balie.

Brainwash Festival 19 - 26 okt 2019

Brainwash is hét denkfestival van vandaag waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd.

meer over het festival