over brainwash

Wij zijn Brainwash. Met onze programma’s, festivals, artikelen, podcasts en televisieuitzendingen dagen we je uit om na te denken over de staat van de wereld. We geven je onverwachte inzichten op het gebied van economie, klimaat, democratie en (mentale) gezondheid en verkennen de toekomst.

Brainwash is dé plek waar het denken en onderzoeken voorop staat. Wij bieden geen eenduidige antwoorden op de grootste uitdagingen van vandaag maar delen onverwachte inzichten, nieuwe ideeën en vooral veel stof tot nadenken. Op ons platform en in onze programma’s komen filosofen, wetenschappers, schrijvers en theatermakers samen om jouw blik te kantelen door hun ideeën en inzichten te delen.

Stichting Brainwash en Omroep Human creëren samen dit platform. Stichting Brainwash bedenkt en organiseert alle live programma’s en Brainwash Festival, Human draagt zorg voor de artikelen op Brainwash.nl, televisie, podcasts en radio.  

brainwash festival

Elk jaar organiseren we in oktober Brainwash Festival, het grootste denkfestival van Nederland en België. Op ons festival komen schrijvers, dichters, filosofen, wetenschappers, kunstenaars en theatermakers uit binnen- en buitenland samen in het hart van Amsterdam. Onze programmering bestaat jaarlijks uit meer dan 80 programma’s die bezocht worden door ongeveer 5000 bezoekers. Op ons festival spraken o.a. Mariana Mazzucato, Chimamanda Ngozi Adichie, Slavoj Zizek, Kwame Anthony Appiah, Kate Raworth, Michael Sandel, Thomas Piketty en Louis Theroux. Lees hier meer over de komende editie van Brainwash Festival!

brainwash weekends

Door het jaar heen organiseren we Brainwash Weekends. Tijdens deze weekendvullende programma’s onderzoeken we in gesprekken, performances en talks de meest urgente thema’s van vandaag. Van de eenzaamheidscrisis tot filterbubbels, nieuwe economische systemen of ongelijkheid. In februari stond Brainwash Weekend in het teken van Collective Loneliness en in april volgde een Tomorrow’s Economy.

brainwash talks

Om gedurende het jaar ook meer specifieke onderwerpen en losse nieuwe ideeën een podium te bieden organiseren we Brainwash Talks en Brainwash Specials. De Talks worden drie keer per jaar opgenomen en door het jaar heen op zondag uitgezonden door onze mediapartner omroep Human.

 

brainwash.nl

Brainwash.nl is het dagelijks podium voor onverwachte ideeen. Human publiceert hier iedere dag een interview, essay of column van filosofen, wetenschappers en schrijvers die ons anders naar de wereld laten kijken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!