online

Kan je niet naar ons festival komen? Geen zorgen! Dit jaar kan je 8 programma’s online volgen. Vanuit je luie stoel, vanaf een vakantieadres of tijdens je weekendshift tussen de bedrijven door. Op zaterdag 30 oktober zie je drie programma’s met NRC Future Affairs (tickets nu beschikbaar), en op de zondag 31 oktober volg je vijf geweldige gesprekken vanuit de Balie (gratis tegen inschrijving). Lees snel verder welke programma’s je allemaal kunt zien.

zaterdag 30 oktober

Met NRC Future Affairs (Wouter van Noort en Jessica van der Schalk) en de meest baanbrekende internationale denkers, pioniers en makers gaan we de grootste uitdagingen van dit moment te lijf. Van het voortbestaan van ons leven op aarde tot onze crisis in zingeving. Een drieluik over de vraag: Wat nu? Je koopt voor deze 3 programma’s één online ticket in onze ticketshop.

the future of existence

14:00-15:15 // Toby Ord, Wouter van Noort & Jessica van der Schalk

Wat kunnen we nú doen om beter met toekomstige rampen om te gaan? Aan de hand van de grootste crises van de 20e eeuw en onze reactie op de pandemie gaan we op zoektocht naar ons voortbestaan hier op aarde.

the future of meaning

17:30-18:45 // Jeremy Lent, Wouter van Noort & Jessica van der Schalk

We duiken in natuurverschijnselen, westerse wetenschap, oosterse wijsheid en oudere culturen om tot een wereldbeeld te komen waarin de bloei van de mensheid en een gezonde planeet centraal staan.

the future of truth

20:00-21:15 // Nina Schick, Peter Pomerantsev & Haroon Sheikh

We verkennen een toekomst waarin niets wat je op een beeldscherm ziet nog echt hoeft te zijn, de zogenaamde infocalypse..

zondag 31 oktober

Omdat we vinden dat iedereen een keer een Brainwash Festival programma mee moet maken selecteerden we dit jaar vijf programma’s die we gratis beschikbaar maken. Laat hier je mailadres achter en je ontvangt op de dag van het festival een unieke link naar de livestreams!

waarom we niet de beste leiders krijgen

13:30 – 14:10 // Hélène Landemore & David Van Reybrouck

Het zijn niet de beste kandidaten die regeren, maar de rijkste, meest charismatische en ambitieuze mensen die verkozen worden. Laten we in gesprek gaan over échte democratie – één die wel werkt.

ons vrije lichaam

15:00 – 15:45 // Olivia Laing

Wat betekent het om een lichaam te hebben? We verkennen hoe vanuit ons lichaam verzet, groei en verandering kunnen ontstaan.

hoe overvloed ons verslaafd maakt

16:30 – 17:15 // Anna Lembke

We leven in een tijd waarin al onze behoeftes direct bevredigd worden. Waarom vinden we het zo moeilijk om kunnen gaan met de overvloed om ons heen?

wat we van een paddenstoel kunnen leren

18:00 – 18:45 // Anna L. Tsing

Een paddenstoel die ons over kwetsbaarheid, vervreemding en kapitalisme kan leren? We bespreken hoe we kunnen overleven in een door mensen verstoord milieu.

oh, die onderbuik!

19:30 – 20:10 // Jonathan Haidt

Waarom gelooft niet iedereen wat jij gelooft? Laten we eens stilstaan bij al die onderbuikgevoelens en het kuddedier in onszelf.

Een aantal van deze inspirerende denkers ontdekten we dit jaar via Curio, een toffe audio-app waarmee je artikelen van onder andere The Guardian, FT, The Economist, Psyche, Aeon en Salon kunt luisteren.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!