kijk live mee!

Kan je niet naar ons festival komen? Geen zorgen, dit jaar streamen we hier vier programma’s! Kijk mee vanuit je luie stoel, vanaf een vakantieadres of tijdens je weekendshift tussen de bedrijven door.

Op zondag 29 oktober zijn we vanaf 13:30 live vanuit De Balie. Lees hieronder verder welke programma’s je kunt zien.

Kort na het festival zijn de programma’s ook terug te kijken op ons YouTube-kanaal. Wil je een seintje krijgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

ons online programma

13:30 – 14:20
a symbiotic world (english)
glenn albrecht (online) & evanne nowak
Welkom in het Symbioceen! Een tijd waarin de mens in perfecte balans leeft met natuur en technologie en depressieve gevoelens over klimaatverandering niet meer bestaan. Een utopie? Niet volgens Australische milieufilosoof Glenn Albrecht. Samen met Evanne Nowak onderzoekt hij hoe we deze nieuwe symbiotische wereld vormgeven.
Glenn Albrecht doet mee via een live videoverbinding. Dit programma wordt ook gestreamd.
Moderator: Kees Foekema.
15:00 – 15:50
the russian state of mind (english)
ekaterina schulmann
Wat is je mening waard als je gevaar loopt door hem te verkondigen? Kan je een beeld krijgen van hoe mensen écht denken als de samenleving waarin ze wonen onvrij is? Politicoloog Ekaterina Schulmann onderzoekt wat ‘waarheid’ is in Rusland en hoe publieke opinie gemaakt wordt. We duiken in ’the Russian state of mind’ met de populaire Rusland-expert.
Moderator: Iris de Graaf
16:30 – 17:20
how to forgive better (english)
myisha cherry (online)
Let it go! De overtuiging dat het beter is om te vergeven en onze negatieve emoties zo snel mogelijk los te laten, zit diepgeworteld in onze samenleving. Volgens de spraakmakende filosoof Myisha Cherry doet deze bekrompen kijk op vergeving ons meer kwaad dan goed. In gesprek met Yasmina Aboutaleb laat ze ons zien hoe we beter kunnen vergeven.
Myisha Cherry doet mee via een live videoverbinding. Dit programma wordt ook gestreamd.
18:00 – 18:45
what is justice (for animals)?
martha nussbaum

Wat is rechtvaardigheid? Dit is een vraag die filosofen al honderden jaren bezighoudt. Maar in ons denken over die rechtvaardigheid staat de mens altijd centraal. Volgens wereldberoemd filosoof Martha Nussbaum is het de hoogste tijd dat we onze blik verleggen en nadenken over rechtvaardigheid voor dieren. Want hoe we samenleven met hen is volgens Nussbaum absoluut onaanvaardbaar.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!