info

meehelpen?

Zin om te helpen als vrijwilliger op het festival?

We kunnen je hulp goed gebruiken!

Een dienst duurt ongeveer 4 uur. Je krijgt van ons dan een t-shirt, consumpties en te lunch of diner, afhankelijk van de tijden van je shift. Een dienst bestaat bijvoorbeeld uit tickets scannen, crowd control, zaalwacht en op- of afbouwen. Je bent naast je dienst natuurlijk vrij om het festival te bezoeken!

Aanmelden:

Als je het leuk lijkt om mee te helpen, mail de onderstaande info naar: info@brainwashfestival.nl
We zullen dan t.z.t. contact met je opnemen en laten weten of je ingeloot bent.

Naam:
Leeftijd:
Geslacht:
E-mail:
Telefoonnummer:

veelgestelde vragen
 • tickets
  • hoe bestel ik kaartjes?
  Je kunt alleen tickets via onze website bestellen. Zodra je een profiel hebt aangemaakt en je bestelling voltooid is worden de tickets direct naar je e-mailadres gestuurd. Mocht je problemen ondervinden bij het bestellen van tickets, neem gerust contact op met info@brainwashfestival.nl
  • ik heb een ticket besteld maar niet ontvangen
  Kijk voor alle zekerheid nogmaals na of je het juiste mailadres hebt opgegeven bij betaling van de tickets en of de betalingsgegevens correct werden ingevuld. Soms kan het ticket ook zijn terechtgekomen in je spamfolder. Als er hierna nog problemen optreden, stuur dan een mail naar info@brainwashfestival.nl met daarin het emailadres waarop de tickets werden besteld en eventueel het ticketnummer en/of de transactiedetails van de afschrijving.
  • moet ik mijn kaartje printen?
  Wij zijn zelf fan van uitgeprinte kaartjes omdat dit lekker snel gaat en iedereen dan wat minder lang in de rij hoeft te staan bij de ingang. Maar tickets kunnen natuurlijk zowel op papier als op je mobiel worden gescand. Is je ticket zoek? Zoek in je inbox naar “Brainwash Festival bevestiging van uw bestelling”.
  • tot welk evenement geeft mijn ticket toegang?
  Kijk goed op je kaartje voor welk evenement je ticket toegang geeft. Op het ticket staat de datum, tijd en locatie van je evenement vermeld. Voor Brainwash Festival geldt dat je eerst je polsbandje (en programmaboekje) moet ophalen bij de locatie van het eerste programma dat je wilt bezoeken. Je polsbandje geeft je toegang tot alle evenementen op de festivaldag. Bij andere evenementen (Brainwash Specials bijvoorbeeld) worden kaartjes gewoon gescand bij de ingang van de locatie.
 • wanderlust
  • Ik wil graag samen met iemand naar wanderlust, kan dit?
  Dit kan! Zorg dat je uiterlijk voor 1 september een mailtje naar ons stuurt (info@brainwashfestival.nl) met daarin jouw naam, mailadres (let op dat dit het mailadres is waarmee jij jouw kaartje bestelde), en de naam en het mailadres van degene met wie jij samen wilt lopen. Wij zullen jullie dan in dezelfde groep indelen. Let wel, indien je ons niet voor 1 september een mail hebt gestuurd dan kunnen wij je helaas niet meer helpen.
  • Is er een engelstalige route/Is there an English programme available?
  Voor onze Engelstalige fans programmeren wij dit jaar tijdens Brainwash Digital de grootste en meest aansprekende namen. Tijdens Brainwash Wanderlust is het helaas niet mogelijk om een geheel engelstalige route te lopen.

  For our English speaking following we are programming the world’s greatest thinkers during Brainwash Digital. Unfortunately it isn’t possible to walk an entirely English programme during Brainwash Wanderlust.

  • Ik wil mij graag opgeven als vrijwilliger voor Wanderlust, kan dit?
  We nemen dit jaar geen open sollicitaties aan voor vrijwilligerswerk bij Brainwash Festival.
 • digital
  • Waar geeft mijn strippenkaart toegang toe?
  Indien je een vier-strippenkaart hebt aangeschaf dan kan je hiermee tijdens Brainwash Digital 4 programma-onderdelen volgen. Je hebt dus geen toegang tot alle sprekers. Het is vanaf september mogelijk om per spreker kaarten bij te kopen.
  vacature

  Brainwash Wanderlust

  2 stageplekken

  Dit jaar gooien we het roer om. Geen grootschalig Brainwash Festival maar Brainwash Wanderlust en Brainwash Digital. Heb jij zin om met ons deze nieuwe koers uit te zetten? Wil je graag leren hoe het is om bij het grootste denkfestival van Nederland en België te werken? En ben je benieuwd hoe je als culturele organisatie omgaat met de nieuwe werkelijkheid van de anderhalvemetersamenleving? Ja? Tof! Dan zoeken we jou. Wij hebben namelijk twee stageplekken.

  Stage 1: Programma en productie
  Lijkt het je leuk om programma’s te leren maken, met schrijvers, journalisten, filosofen en theatermakers? Ben je benieuwd hoe je creatieve concepten moet produceren? Lijkt het je leuk om moderatoren en sprekers voor te bereiden op hun deelname? Dan is de stage ‘programma en productie’ iets voor jou. In deze stagefunctie leer je hoe je de koppeling maakt tussen inhoud en productie, tussen blokkenschema en planning en fungeer je als een belangrijke schakel tussen het programmateam en de productieleider.

  Stage 2: Contentstrategie en productie
  Een nieuw festivalconcept vraagt om een andere manier van produceren en communiceren. Hoe zet je content in om de boodschap van het festival kracht bij te zetten? Hoe zet je on- en offline de boodschap van het festival goed neer? En hoe communiceer je met bezoekers over een geheime wandelroute en hoe zorg je dat dit in de praktijk ook de goede uiting krijgt? Dat leer je als je voor deze stageplek kiest. Je fungeert hierin als belangrijke schakel tussen de hoofd marketing en productieleider. Het eerste deel van de periode zal je je voornamelijk op de communicatie richten en naarmate het festival dichterbij komt, zal je in samenwerking met de productieleider het producerende deel hiervan uitvoeren.

  Wat voor iemand zoeken we?

  • Je kan zelfstandig werken en goed samenwerken
  • Je bent nauwkeurig en organisatorisch sterk
  • Je bent assertief en creatief
  • Je spreekt Nederlands én Engels
  • Je bent twee dagen per week beschikbaar

  Wat bieden wij

  • Een stagevergoeding van 150 euro per maand
  • Een geëngageerde leerplek voor als je benieuwd bent of het werken voor een festival of culturele organisatie iets voor je is
  • Persoonlijke begeleiding op jouw leerdoelen

  Periode
  We voeren de sollicitatiegesprekken in de eerste twee weken van juli.
  De stage start op 15 juli en loopt t/m 18 oktober. Met als finale: de festivaldag.

  Interesse? Stuur dan voor 25 juni je stage voorkeur en een korte motivatie & cv naar kim@brainwashfestival.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  pers

  Voor perskaarten, interviewmogelijkheden en meer informatie kunt u contact opnemen met: jan@brainwashfestival.nl

  Klik hier om het logo te downloaden.

  contact
  e-mail: info@brainwashfestival.nl
  adres: Stichting Brainwash, Frederiksplein 54, 1017XN, Amsterdam
  btw: 855370580B01
  kvk: 63720302
  telefoon: 020 – 62 02 570
  social: facebookinstagram
  nieuwsbrief: blijf op de hoogte en schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!
  medewerkers
  Directie: Marije Ligthart – marije@brainwashfestival.nl
  Producent: Kamiel Feiertag – kamiel@brainwashfestival.nl
  Producent: Kim Eldering – kim@brainwashfestival.nl
  Vormgever: Vera Vryens – vera@brainwashfestival.nl
  Marketeer: Jan Bruin – jan@brainwashfestival.nl
  Programmeur (maatschappij & zingeving): Machteld Vinkenborg – machteld@brainwashfestival.nl
  Programmeur (literatuur & filosofie): Lisanne Snelders – lisanne@brainwashfestival.nl
  privacyverklaring

  Dit is de privacyverklaring van Brainwash Festival. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Brainwash Festival. In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

  • doel gegevens

  Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Brainwash Festival. Deze worden hieronder toegelicht.

  Het versturen van tickets
  Brainwash Festival verstuurt via e-mail tickets. Bij het aanmaken van een account verzamelen we je e-mailadres, voor- en achternaam en je woonplaats en leeftijd. We verzamelen deze gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen om informatie te verstrekken rondom het programma waarvoor je een ticket hebt aangeschaft, om eventuele problemen met het bestellen van een ticket te kunnen verhelpen en om inzicht te krijgen in de herkomst en populariteit van onze programma’s bij verschillende doelgroepen. Brainwash Festival voert publieksonderzoeken uit om het festival te kunnen financieren via private- en publieke fondsen op de hoogte te kunnen stellen van het bereik en de doelgroep die de evenementen van Brainwash Festival weten te bereiken. Er worden daarbij geen persoonsgegevens met derden gedeeld. Brainwash verzamelt ook e-mailadressen bij het bestellen van tickets om je te kunnen vragen wat je vond van de evenementen die je hebt bezocht.

  Het versturen van nieuwsbrieven
  Brainwash Festival stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Brainwash Festival. En via een opt-in vakje in het formulier bij het aanmaken van een account bij het bestellen van tickets, hierbij registeren we ook je woonplaats en leeftijd.

  Publieksonderzoek
  Brainwash Festival voert jaarlijks een publieksonderzoek uit naar de herkomst en populariteit van onze programma’s bij verschillende doelgroepen met het doel het festival te kunnen financieren via private- en publieke fondsen. Deze fondsen worden hierbij op de hoogte gesteld van het bereik en de doelgroep die de evenementen van Brainwash Festival weten te bereiken. Dit is essentieel voor het voortbestaan van het festival. Er worden daarbij geen persoonsgegevens met derden gedeeld. Daarnaast worden de resultaten van dit onderzoek gebruikt om de programmering van de evenementen van Brainwash Festival aan te passen aan de behoeften van de beoogde doelgroep van de evenementen van Brainwash Festival.

  Google Analytics
  De website van Brainwash Festival verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hier aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je bezoekt.

  Contact opnemen
  Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij via e-mail contact opneemt met Brainwash Festival door je bijvoorbeeld aan te melden als vrijwilliger of vragen over ticketbestellingen. Hierbij worden alleen de benodigde gegevens gevraagd die van toepassing zijn op de situatie. Zo registreren we je telefoonnummer en e-mailadres als je je aanmeldt als vrijwilliger, zodat we contact met je kunnen opnemen over je dienst tijdens evenementen.

  Beeldmateriaal
  Omdat we graag de evenementen van Brainwash Festival op beeld vast leggen maken we foto’s en filmen we sommige evenementen. Het is hierdoor mogelijk dat je herkenbaar op beeld vastgelegd wordt. Brainwash verzameld beeldmateriaal voor promotionele doeleinden en om online te verspreiden. Er zullen nooit herkenbaar bezoekers getoond worden op de fysieke promotiematerialen die Brainwash Festival verspreidt, het is wel mogelijk dat je herkenbaar te zien bent op een foto of in een filmpje. Brainwash zal ervoor zorgen dat je persoonsgegevens nooit te relateren zijn aan de beelden die Brainwash Festival online verspreidt.

  Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om contact met je op te nemen of om onderzoek te doen naar de samenstelling van het publiek dat de evenementen van Brainwash bezoekt.

  • ontvangers

  De gegevens die Brainwash Festival ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.

  Mailchimp
  De nieuwsbrieven en informatieverstrekking rondom de programma’s van Brainwash Festival worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp. Als je een ticket bestelt importeren we je e-mailadres vanuit de server van ActiveTickets naar Mailchimp. Je gegevens worden dan opgeslagen in een aparte lijst bestemd voor informatieverstrekking rondom het evenement dat je bezoekt.

  Occhio
  De e-mail van Brainwash Festival wordt gehost bij Occhio. Als jij contact opneemt via een e-mailadres dat eindigt op @brainwashfestival.nl dan worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Occhio.

  ActiveTickets
  Als je een profiel aanmaakt bij het bestellen van een ticket worden de desbetreffende gegevens opgeslagen op de servers van ActiveTickets.

  • opslagperiode

  Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Brainwash Festival, maar nooit langer dan nodig is oor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

  Het versturen van Tickets
  De gegevens die je invult bij het bestellen van tickets, dat wil zeggen de naam- en achternaam, e-mailadres, leeftijd en woonplaats worden voor twee jaar bewaard op de server van Active Tickets, of tot het moment dat je je account deactiveert onder ‘Mijn account’ in de bestelbox.

  Nieuwbrieven en informatieverstrekking rondom de programma’s van Brainwash.
  Jouw e-mailadres, voor- en achternaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een e-mail te sturen naar privacy@brainwashfestival.nl. Brainwash vaagt ook na afloop van zijn programma’s via een e-mail enquête naar jouw mening over het programma wat je hebt bezocht. Hierbij worden geen persoonsgegevens gevraagd. We bewaren de resultaten van de enquêtes voor onbepaalde tijd op Dropbox.

  Publieksonderzoek
  De gegevens die je invult bij het bestellen van tickets, dat wil zeggen de naam- en achternaam, e-mailadres, leeftijd en woonplaats worden voor twee jaar bewaard op de server van Active Tickets. Brainwash analyseert deze gegevens en deelt geen persoonsgegevens met derden bij het presenteren van de resultaten van het publieksonderzoek.

  Google Analytics
  De gegevens die Google Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw persoonsgegevens. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

  Contact opnemen
  Op het moment dat je contact opneemt met Brainwash Festival via mail, dan worden de gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres opgeslagen op de mailserver. Die mails worden voor onbepaalde tijd opgeslagen.

  • beveiliging

  Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

  De persoonsgegevens die door Brainwash Festival of door eerdergenoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via de bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en, waar mogelijk, met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Brainwash Festival. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

  De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord. Het aantal apparaten dat toegang tot jouw gegevens heeft wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

  Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Brainwash Festival privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

  • jouw rechten

  Recht op inzage
  Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Brainwash Festival vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar privacy@brainwashfestival.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

  Recht op rectificatie
  Kloppen jouw gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Brainwash Festival. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde link onderaan elke mail. De gegevens die we verzamelen bij het bestellen van een ticket kun je aanpassen bij ‘Mijn account’ in de ticket box op de website van Brainwash Festival. Voor overige rectificaties kun je contact opnemen met privacy@brainwashfestival.nl via e-mail of ons telefonisch benaderen.

  Recht op overdracht
  Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Brainwash Festival opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Brainwash Festival al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

  Recht op wissen van gegevens
  Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Brainwash Festival vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

  Recht op het indienen van een klacht
  Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Brainwash Festival niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

  Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
  Wil jij niet dat Brainwash Festival jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

  Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@brainwashfestival.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen twee weken te reageren.

  • plichten

  Brainwash Festival verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Brainwash Festival via mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

  De gegevens die verplicht zijn aan te leveren zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd kan Brainwash Festival de betreffende dienst niet aanbieden.

  Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Brainwash Festival met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

  Brainwash Festival behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Brainwash Festival dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Brainwash Festival te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te beschermen.

  Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via de onderstaande contactgegevens.

  privacy@brainwashfestival.nl
  Frederiksplein 54, 1017XN, Amsterdam
  020 – 62 02 570

  anbi informatie
  algemeen

  Naam: Stichting Brainwash
  RSIN: 855370580
  KvK: 63720302
  Adres: Frederiksplein 54, 1014XN, Amsterdam
  Postadres: Het postadres is gelijk aan het bezoekadres
  Datum van oprichting: 08-07-2015

  Contact:
  E: info@brainwashfestival.nl
  T: 020 – 62 02 570

  Stichting Brainwash is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

  Download hier:

  doelen
  Stichting Brainwash heeft ten doel:
  Kennis over, draagvlak voor en toepassing van filosofie te verbreden in het publieke domein; filosofie, kunst, en cultuur in te zetten bij de oriëntering op fundamentele vragen uit het alledaagse leven voor een breed publiek; Mogelijke antwoorden op die vragen, op een toegankelijke wijze, wijsbegerig, vanuit verschillende hoeken te belichten;Mogelijke antwoorden op die vragen, op een toegankelijke wijze, te belichten vanuit een context van literatuur, theater, muziek, (documentaire)cinema, beeldende kunst en wetenschap;Het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

  Stichting Brainwash beoogt deze doelstellingen te realiseren door:
  Het organiseren van festivals, conferenties, en andere bijeenkomsten voor een breed publiek met specifieke aandacht voor jongvolwassenen en jongeren; Het ontwikkelen en/of ondersteunen van initiatieven met een vergelijkbare doelstelling als de stichting; Het actief communiceren over haar gedachtegoed, bijvoorbeeld middels een website; Lobbyen bij relevante actoren; het publiceren van boeken, artikelen, rapporten en brochures; alsmede alle andere activiteiten die aan de verwezenlijking van de doelstelling kunnen bijdragen.

  toezicht en bestuur

  Directie
  Marije Ligthart – directeur

  Bestuur
  Ted Tettero – voorzitter
  Paulien Loerts – secretaris
  Vincent Wensink – penningmeester

  Beloningsbeleid:
  De bestuursleden van stichting Brainwash ontvangen voor de door hen in die hoedanigheid verrichte werkzaamheden geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Het beloningsbeleid van stichting Brainwash is erop gericht haar medewerkers te belonen volgens maatstaven die maatschappelijk aanvaardbaar zijn, passend bij haar status als culturele instelling.

  beleidsplan

  Verkort beleidsplan Stichting Brainwash 2019-2021

  Het beleid van Stichting Brainwash is gericht op het verwezenlijken van de doelstelling, met name door het organiseren van ons Brainwash Festival, en heeft daarbij geen winstoogmerk. Dit blijkt ook uit haar feitelijke omstandigheden: de stichting laat de opbrengsten van haar vermogen ten goede komen van de doelstelling en een batig saldo moet worden besteed conform de doelstelling. Brainwash Festival ontvangt voor de periode 2019-2020 structureel subsidie van het AFK en het Letterenfonds.

  financiële verantwoording
  Vermogen:
  Het vermogen van de stichting wordt beheerd door het bestuur van Stichting Brainwash. Het vermogen van de stichting wordt besteed aan het produceren en realiseren van Brainwash Festival.