info

brainwash digital f.a.q.
where can i stream the event?
  • All the events will be streamed on CrowdCast. Click this link to sign-in using the email address you ordered tickets with at CrowdCast and attend the event:

https://www.crowdcast.io/sign-in

how it works
 • After you have bought a ticket, you will receive an e-ticket with a link to the event. You will be registered automatically in Crowdcast.
 • In addition, you will also receive an email from us with information and the link to participate in the livestream before the start of the event.
 • Click on the provided link to go to the livestream and log in to CrowdCast using your email address.
 • Check your email for a conformation and a link to join the event.
 • The stream will be visible in your browser. You do not have to download anything!
will the event replay be available?
  Yes, the recording will be available on the event page just a few minutes after the live stream ends. Each Crowdcast event has one link associated with it, which you use to register, join, and watch replays. However, the replay will only be available for two weeks after the event.
something’s not working?
 • Please check your spam box and check if you have given us your email address correctly, if you have not received this email one hour before the start.
 • Please make sure you enter the e-mail address in CrowdCast you ordered your ticket with.
 • Internet Explorer is not supported by Crowdcast. You can watch the event via Google Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge and all mobile browsers. For extended features on IOS download the Crowdcast App
 • You can contact us during events at: digital@brainwashfestival.nl (English and Dutch only)
veelgestelde vragen (en antwoorden) over brainwash wanderlust
algemeen

Hoe werkt Brainwash Wanderlust?

Wanderlust is een wandelfestival. In 3,5 uur wandel je in een groepje van 15 deelnemers, onder begeleiding van een groepsbegeleider, langs 4 locaties en 4 programma’s. De inhoud en sprekers bij deze programma’s zijn tot op de dag zelf nog een verrassing, maar we beloven je dat het een heel bijzondere route gaat worden. De afstand tussen de verschillende locaties is in 10 tot 20 minuten te lopen.

logistiek

Wat is mijn startlocatie en starttijd?

De startlocatie verschilt per groepje. De starttijd voor blok 1 is 9:25, blok 2 start om 12:55 en blok 3 start om 16:25.

We hebben je een e-mail gestuurd met jouw locatie en starttijd. Zoek in je inbox naar: “Belangrijk: ontdek jouw startlocatie voor Brainwash Wanderlust” of wanderlust@brainwashfestival.nl.

Let op: mogelijk is ons mailtje per ongeluk in jouw spamfilter beland, zoek daarom ook even in het mapje ‘spam’. Kom je er niet uit of kun je onze e-mail niet terugvinden in je inbox? Mail: wanderlust@brainwashfestival.nl

Wat is mijn toegangsbewijs?

De bevestigingsmail die je bij aankoop van jouw Wanderlust kaart hebt ontvangen geldt als toegangsbewijs. Bij de aankoop van meerdere kaarten geldt de mail voor het aantal kaarten dat je hebt gekocht. Je hoeft de mail niet fysiek mee te nemen, bespaar papier. Je groepsbegeleider checkt je aanwezigheid bij de startlocatie en doet een gezondheidscheck.

Ik kom samen (in een groepje) naar Wanderlust, hoe werkt dat?

Heb je twee of meer kaarten gekocht voor Wanderlust omdat je samenkomt? Dan ben je sowieso in dezelfde groep ingedeeld. Mocht je individueel kaarten hebben gekocht en ons niet voor 1 september hebben laten weten dat je in dezelfde groep wilt lopen, dan is het helaas niet mogelijk om nog van groep te wisselen. Heb je dit wel aangegeven maar zit je toch niet in dezelfde groep? Mail ons dan op: info@brainwashfestival.nl

Wat is de rol van de groepsbegeleiders?

Jouw groepsbegeleider is tijdens Wanderlust jouw gids. Groepsbegeleiders kunnen je goed inlichten en voorbereiden op de programma’s die je met elkaar gaat zien, en ze zorgen dat je overal op tijd aankomt en weer weg gaat. Bij de start van de wandeling ontvang je het telefoonnummer van jouw groepsbegeleider voor noodgevallen.

Kan ik ook wisselen van blok?

Nee, helaas is het niet mogelijk om te wisselen. Dit zou de puzzel voor ons echt een beetje te ingewikkeld maken. Dankjewel voor je begrip!

Mag ik afwijken van de route?

Wijk niet af van de route en volg altijd de groepsleider, dan weet je zeker dat je op tijd bij alle programma’s aankomt, en ook tussendoor de tijd hebt voor een snelle plaspauze of om een kop koffie te pakken.

Mocht je onverhoopt toch jouw groepje uit het oog verliezen, bel of app dan meteen jouw groepsleider. Ook hebben we een speciale Wanderlust helpdesk die op 18 oktober te bereiken is via WhatsApp of telefoon op 06-87715403 .

Het regent! Wat nu?

Brainwash Wanderlust gaat onder alle weersomstandigheden door. Zorg dus voor een paraplu, een goede regenjas en eventueel warme kleding om onderweg geen kou te vatten.

Wat als ik naar het toilet moet?

Bij elke locatie is er voor of na het programma de gelegenheid voor toiletbezoek. Doe dit wel in overleg met de groepsbegeleider vanwege het tijdsschema en de COVID maatregelen. De regels voor sanitaire voorzieningen kunnen verschillen per locatie.

eten & drinken

Wat doe ik met eten en drinken?

Zorg dat je niet met honger aan jouw festival begint, en neem snacks en drinken mee voor onderweg. Er zit geen lunch of diner mogelijkheid bij het Wanderlust programma inbegrepen. En er is geen mogelijkheid om onderweg tijdens het wandelen snel iets te kopen. Als je graag van te voren of na afloop ergens iets wil eten, reserveer dan van te voren.

taal/language

Do you speak English?

We certainly do, but at Brainwash Festival it isn’t possible to walk an entirely English spoken route. If you don’t speak Dutch we recommend you get tickets for Brainwash Digital , our online and fully English spoken festival.

Dus alle programma’s zijn in het Nederlands?

Nee, er staan een aantal internationale sprekers geprogrammeerd waardoor enkele programma’s Engelstalig zullen zijn. Het is niet mogelijk om van te voren te weten of er internationale sprekers in uw route zijn opgenomen.

corona

Hoe houden jullie rekening met de anderhalve meterrichtlijnen?

Wij volgen het landelijke corona protocol en zorgen voor een heldere routing en voldoende hygiënemaatregelen. Op Brainwash Wanderlust kun je ten alle tijden 1,5 meter afstand behouden tot andere deelnemers of sprekers. Groepjes bestaan uit maximaal 15 personen en op een locatie zijn maximaal 30 personen aanwezig. Gezelschappen in een groepje zijn niet groter dan 4 personen. Ook zorgen we ervoor dat de locaties schoon zijn en dat er desinfecterende gel aanwezig is.

Hoe houden jullie rekening met bezoekersstromen?

Op iedere locatie is er rekening gehouden met een goede doorstroom van bezoekers. Daarnaast vragen we je, waar mogelijk, tijdens de wandelingen in tweetallen op 1,5 meter afstand te lopen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen in een groepje voldoende afstand kunnen houden?

De ontvangst bij je startlocatie is altijd een plek waar het mogelijk is om met de hele groep voldoende afstand te houden. Ook is het zo dat de zalen waarin de programma’s plaatsvinden alleen zitplekken met 1,5 meter afstand hebben en er rekening is gehouden met een goede doorstroom van bezoekers.

Hoe zit het met ventilatie in de zalen?

Hier hebben we helaas weinig invloed op, maar er wordt op elke locatie waar wij op bezoek komen gewerkt om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen.

Gaat Wanderlust door nu samenkomsten tot 30 personen beperkt zijn?

Ja, alle groepjes bestaan uit 15 personen en een groepsbegeleider.

Ik kom met een groepje naar Wanderlust, wat zijn de regels?

Om misverstanden te voorkomen zullen wij iedereen vragen om ten allen tijde de 1,5 meter afstand te respecteren, houd je hier dan ook graag aan ongeacht of je uit hetzelfde huishouden komt.

Moet ik een mondkapje te dragen?

Ja, voor heel Nederland geldt het dringende advies een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimte. Je hoeft je mondkapje dus niet op tijdens de wandeling, maar het wel zodra je een gebouw binnenkomt. Pas wanneer je het gebouw weer verlaat dan mag je het mondkapje weer af doen.

Moet ik mijn eigen mondkapje mee nemen?

Ja, helaas is het voor ons niet mogelijk om iedereen te voorzien van een mondkapje.

Is er een registratieplicht per locatie?

Nee, je toegangsbewijs voor Wanderlust geldt als registratie voor alle locaties. Wij zullen ervoor zorgen dat ze de hoogte zijn van wie de locatie bezoekt.

Doen we bij aankomst een gezondheidscheck?

Ja, bij jouw startlocatie zal de groepsbegeleider een gezondheidscheck doen voor alle deelnemers. Ook hier geldt, gebruik gezond verstand. Heb je klachten of ben korter dan 24 uur geleden in contact geweest met iemand die klachten heeft? Blijf thuis, en laat het ons weten dat je niet komt via wanderlust@brainwashfestival.nl

Heeft iedereen een vaste zitplaats? Mogen we van plek wisselen?

Ja, we volgen bij alle programma’s de richtlijnen voor binnen evenementen. Bij iedere locatie zijn er voldoende zitplaatsen met 1,5 meter afstand. Bij binnenkomst kies je jouw plekje. Het is niet mogelijk om met jouw groepje dichter bij elkaar te zitten. Ook niet als je tot één huishouden behoort. Je mag tijdens het programma ook niet van plek verwisselen.

Wat zijn de algemene COVID maatregelen en richtlijnen?

We vragen je om je te allen tijde aan de algemene richtlijnen van het RIVM te houden, en zullen er zelf ook alles aan doen om deze te garanderen. Een kleine reminder:

 1. Was regelmatig je handen volgens de RIVM richtlijnen en/of maak gebruik van desinfecterende handgel
 2. Schud geen handen
 3. Raak het gezicht niet of zo weinig mogelijk aan, niezen/hoesten doe je in de elleboog en neem zelf papieren zakdoekjes mee welke na eenmalig gebruik worden weggegooid en waarna direct de handen worden gewassen.
 4. Houd altijd 1,5 meter afstand
 5. Blijf thuis in geval van een Corona-infectie bij jezelf of een gezinslid of huisgenoot.
 6. Blijf thuis in geval van één of meer van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, 
niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tussen 37,5 en 38 °C).
 7. Blijf thuis wanneer één of meer van de volgende klachten binnen het huishouden voorkomt: koorts (vanaf 38 °C) en / of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer 24 uur klachtenvrij is.
 8. Kom je terug uit een land waar code oranje geldt? Dan dien je volgens de landelijke richtlijnen 2 weken in quarantaine te gaan.

Er geldt een algemeen dringend advies om mondkapjes te dragen in de publieke binnenruimte.

retourbeleid

Wat als Wanderlust wordt afgelast vanwege nieuwe COVID maatregelen?

Op dit moment geldt er een dringend advies om je reisbewegingen te beperken. Het is dus mogelijk om naar Amsterdam te reizen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om verstandig met dit advies om te gaan.
Mocht het zo zijn dat je niet naar Wanderlust kan komen doordat er een verbod komt op niet noodzakelijke reisbewegingen dan geven we je de mogelijkheid om je ticket om te zetten in een tegoed, te doneren, of het aankoopbedrag terug te vragen tot uiterlijk 13 oktober.

Wat als ik verhinderd ben?

Indien je door persoonlijke omstandigheden verhinderd bent of gezondheidsklachten hebt, kun je proberen jouw kaartje aan iemand anders te geven of te verkopen. Je draagt zelf zorg voor een goede overdracht. Wij ontvangen graag de voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres van jouw vervanger.

Je kunt deze wijzigingen doorgeven tot uiterlijk 17 oktober 19.00 uur via info@brainwashfestival.nl

vacature

Brainwash Wanderlust

2 stageplekken

Dit jaar gooien we het roer om. Geen grootschalig Brainwash Festival maar Brainwash Wanderlust en Brainwash Digital. Heb jij zin om met ons deze nieuwe koers uit te zetten? Wil je graag leren hoe het is om bij het grootste denkfestival van Nederland en België te werken? En ben je benieuwd hoe je als culturele organisatie omgaat met de nieuwe werkelijkheid van de anderhalvemetersamenleving? Ja? Tof! Dan zoeken we jou. Wij hebben namelijk twee stageplekken.

Stage 1: Programma en productie
Lijkt het je leuk om programma’s te leren maken, met schrijvers, journalisten, filosofen en theatermakers? Ben je benieuwd hoe je creatieve concepten moet produceren? Lijkt het je leuk om moderatoren en sprekers voor te bereiden op hun deelname? Dan is de stage ‘programma en productie’ iets voor jou. In deze stagefunctie leer je hoe je de koppeling maakt tussen inhoud en productie, tussen blokkenschema en planning en fungeer je als een belangrijke schakel tussen het programmateam en de productieleider.

Stage 2: Contentstrategie en productie
Een nieuw festivalconcept vraagt om een andere manier van produceren en communiceren. Hoe zet je content in om de boodschap van het festival kracht bij te zetten? Hoe zet je on- en offline de boodschap van het festival goed neer? En hoe communiceer je met bezoekers over een geheime wandelroute en hoe zorg je dat dit in de praktijk ook de goede uiting krijgt? Dat leer je als je voor deze stageplek kiest. Je fungeert hierin als belangrijke schakel tussen de hoofd marketing en productieleider. Het eerste deel van de periode zal je je voornamelijk op de communicatie richten en naarmate het festival dichterbij komt, zal je in samenwerking met de productieleider het producerende deel hiervan uitvoeren.

Wat voor iemand zoeken we?

 • Je kan zelfstandig werken en goed samenwerken
 • Je bent nauwkeurig en organisatorisch sterk
 • Je bent assertief en creatief
 • Je spreekt Nederlands én Engels
 • Je bent twee dagen per week beschikbaar

Wat bieden wij

 • Een stagevergoeding van 150 euro per maand
 • Een geëngageerde leerplek voor als je benieuwd bent of het werken voor een festival of culturele organisatie iets voor je is
 • Persoonlijke begeleiding op jouw leerdoelen

Periode
We voeren de sollicitatiegesprekken in de eerste twee weken van juli.
De stage start op 15 juli en loopt t/m 18 oktober. Met als finale: de festivaldag.

Interesse? Stuur dan voor 25 juni je stage voorkeur en een korte motivatie & cv naar kim@brainwashfestival.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

pers

Voor perskaarten, interviewmogelijkheden en meer informatie kunt u contact opnemen met: jan@brainwashfestival.nl

Klik hier om het logo te downloaden.

contact
e-mail: info@brainwashfestival.nl
adres: Stichting Brainwash, Frederiksplein 54, 1017XN, Amsterdam
btw: 855370580B01
kvk: 63720302
telefoon: 020 – 62 02 570
social: facebookinstagram
nieuwsbrief: blijf op de hoogte en schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!
medewerkers
Directie: Marije Ligthart – marije@brainwashfestival.nl
Producent: Kamiel Feiertag – kamiel@brainwashfestival.nl
Producent: Kim Eldering – kim@brainwashfestival.nl
Vormgever: Vera Vryens – vera@brainwashfestival.nl
Marketeer: Jan Bruin – jan@brainwashfestival.nl
Programmeur (maatschappij & zingeving): Machteld Vinkenborg – machteld@brainwashfestival.nl
Programmeur (literatuur & filosofie): Lisanne Snelders – lisanne@brainwashfestival.nl
privacyverklaring

Dit is de privacyverklaring van Brainwash Festival. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Brainwash Festival. In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

 • doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Brainwash Festival. Deze worden hieronder toegelicht.

Het versturen van tickets
Brainwash Festival verstuurt via e-mail tickets. Bij het aanmaken van een account verzamelen we je e-mailadres, voor- en achternaam en je woonplaats en leeftijd. We verzamelen deze gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen om informatie te verstrekken rondom het programma waarvoor je een ticket hebt aangeschaft, om eventuele problemen met het bestellen van een ticket te kunnen verhelpen en om inzicht te krijgen in de herkomst en populariteit van onze programma’s bij verschillende doelgroepen. Brainwash Festival voert publieksonderzoeken uit om het festival te kunnen financieren via private- en publieke fondsen op de hoogte te kunnen stellen van het bereik en de doelgroep die de evenementen van Brainwash Festival weten te bereiken. Er worden daarbij geen persoonsgegevens met derden gedeeld. Brainwash verzamelt ook e-mailadressen bij het bestellen van tickets om je te kunnen vragen wat je vond van de evenementen die je hebt bezocht.

Het versturen van nieuwsbrieven
Brainwash Festival stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Brainwash Festival. En via een opt-in vakje in het formulier bij het aanmaken van een account bij het bestellen van tickets, hierbij registeren we ook je woonplaats en leeftijd.

Publieksonderzoek
Brainwash Festival voert jaarlijks een publieksonderzoek uit naar de herkomst en populariteit van onze programma’s bij verschillende doelgroepen met het doel het festival te kunnen financieren via private- en publieke fondsen. Deze fondsen worden hierbij op de hoogte gesteld van het bereik en de doelgroep die de evenementen van Brainwash Festival weten te bereiken. Dit is essentieel voor het voortbestaan van het festival. Er worden daarbij geen persoonsgegevens met derden gedeeld. Daarnaast worden de resultaten van dit onderzoek gebruikt om de programmering van de evenementen van Brainwash Festival aan te passen aan de behoeften van de beoogde doelgroep van de evenementen van Brainwash Festival.

Google Analytics
De website van Brainwash Festival verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hier aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je bezoekt.

Contact opnemen
Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij via e-mail contact opneemt met Brainwash Festival door je bijvoorbeeld aan te melden als vrijwilliger of vragen over ticketbestellingen. Hierbij worden alleen de benodigde gegevens gevraagd die van toepassing zijn op de situatie. Zo registreren we je telefoonnummer en e-mailadres als je je aanmeldt als vrijwilliger, zodat we contact met je kunnen opnemen over je dienst tijdens evenementen.

Beeldmateriaal
Omdat we graag de evenementen van Brainwash Festival op beeld vast leggen maken we foto’s en filmen we sommige evenementen. Het is hierdoor mogelijk dat je herkenbaar op beeld vastgelegd wordt. Brainwash verzameld beeldmateriaal voor promotionele doeleinden en om online te verspreiden. Er zullen nooit herkenbaar bezoekers getoond worden op de fysieke promotiematerialen die Brainwash Festival verspreidt, het is wel mogelijk dat je herkenbaar te zien bent op een foto of in een filmpje. Brainwash zal ervoor zorgen dat je persoonsgegevens nooit te relateren zijn aan de beelden die Brainwash Festival online verspreidt.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om contact met je op te nemen of om onderzoek te doen naar de samenstelling van het publiek dat de evenementen van Brainwash bezoekt.

 • ontvangers

De gegevens die Brainwash Festival ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.

Mailchimp
De nieuwsbrieven en informatieverstrekking rondom de programma’s van Brainwash Festival worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp. Als je een ticket bestelt importeren we je e-mailadres vanuit de server van ActiveTickets naar Mailchimp. Je gegevens worden dan opgeslagen in een aparte lijst bestemd voor informatieverstrekking rondom het evenement dat je bezoekt.

Occhio
De e-mail van Brainwash Festival wordt gehost bij Occhio. Als jij contact opneemt via een e-mailadres dat eindigt op @brainwashfestival.nl dan worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Occhio.

ActiveTickets
Als je een profiel aanmaakt bij het bestellen van een ticket worden de desbetreffende gegevens opgeslagen op de servers van ActiveTickets.

 • opslagperiode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Brainwash Festival, maar nooit langer dan nodig is oor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Het versturen van Tickets
De gegevens die je invult bij het bestellen van tickets, dat wil zeggen de naam- en achternaam, e-mailadres, leeftijd en woonplaats worden voor twee jaar bewaard op de server van Active Tickets, of tot het moment dat je je account deactiveert onder ‘Mijn account’ in de bestelbox.

Nieuwbrieven en informatieverstrekking rondom de programma’s van Brainwash.
Jouw e-mailadres, voor- en achternaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een e-mail te sturen naar privacy@brainwashfestival.nl. Brainwash vaagt ook na afloop van zijn programma’s via een e-mail enquête naar jouw mening over het programma wat je hebt bezocht. Hierbij worden geen persoonsgegevens gevraagd. We bewaren de resultaten van de enquêtes voor onbepaalde tijd op Dropbox.

Publieksonderzoek
De gegevens die je invult bij het bestellen van tickets, dat wil zeggen de naam- en achternaam, e-mailadres, leeftijd en woonplaats worden voor twee jaar bewaard op de server van Active Tickets. Brainwash analyseert deze gegevens en deelt geen persoonsgegevens met derden bij het presenteren van de resultaten van het publieksonderzoek.

Google Analytics
De gegevens die Google Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw persoonsgegevens. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Contact opnemen
Op het moment dat je contact opneemt met Brainwash Festival via mail, dan worden de gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres opgeslagen op de mailserver. Die mails worden voor onbepaalde tijd opgeslagen.

 • beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Brainwash Festival of door eerdergenoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via de bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en, waar mogelijk, met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Brainwash Festival. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord. Het aantal apparaten dat toegang tot jouw gegevens heeft wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Brainwash Festival privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

 • jouw rechten

Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Brainwash Festival vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar privacy@brainwashfestival.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

Recht op rectificatie
Kloppen jouw gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Brainwash Festival. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde link onderaan elke mail. De gegevens die we verzamelen bij het bestellen van een ticket kun je aanpassen bij ‘Mijn account’ in de ticket box op de website van Brainwash Festival. Voor overige rectificaties kun je contact opnemen met privacy@brainwashfestival.nl via e-mail of ons telefonisch benaderen.

Recht op overdracht
Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Brainwash Festival opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Brainwash Festival al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Brainwash Festival vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Brainwash Festival niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
Wil jij niet dat Brainwash Festival jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@brainwashfestival.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen twee weken te reageren.

 • plichten

Brainwash Festival verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Brainwash Festival via mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn aan te leveren zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd kan Brainwash Festival de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Brainwash Festival met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Brainwash Festival behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Brainwash Festival dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Brainwash Festival te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te beschermen.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via de onderstaande contactgegevens.

privacy@brainwashfestival.nl
Frederiksplein 54, 1017XN, Amsterdam
020 – 62 02 570

anbi informatie
algemeen

Naam: Stichting Brainwash
RSIN: 855370580
KvK: 63720302
Adres: Frederiksplein 54, 1014XN, Amsterdam
Postadres: Het postadres is gelijk aan het bezoekadres
Datum van oprichting: 08-07-2015

Contact:
E: info@brainwashfestival.nl
T: 020 – 62 02 570

Stichting Brainwash is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Download hier:

doelen
Stichting Brainwash heeft ten doel:
Kennis over, draagvlak voor en toepassing van filosofie te verbreden in het publieke domein; filosofie, kunst, en cultuur in te zetten bij de oriëntering op fundamentele vragen uit het alledaagse leven voor een breed publiek; Mogelijke antwoorden op die vragen, op een toegankelijke wijze, wijsbegerig, vanuit verschillende hoeken te belichten;Mogelijke antwoorden op die vragen, op een toegankelijke wijze, te belichten vanuit een context van literatuur, theater, muziek, (documentaire)cinema, beeldende kunst en wetenschap;Het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Stichting Brainwash beoogt deze doelstellingen te realiseren door:
Het organiseren van festivals, conferenties, en andere bijeenkomsten voor een breed publiek met specifieke aandacht voor jongvolwassenen en jongeren; Het ontwikkelen en/of ondersteunen van initiatieven met een vergelijkbare doelstelling als de stichting; Het actief communiceren over haar gedachtegoed, bijvoorbeeld middels een website; Lobbyen bij relevante actoren; het publiceren van boeken, artikelen, rapporten en brochures; alsmede alle andere activiteiten die aan de verwezenlijking van de doelstelling kunnen bijdragen.

toezicht en bestuur

Directie
Marije Ligthart – directeur

Bestuur
Ted Tettero – voorzitter
Paulien Loerts – secretaris
Vincent Wensink – penningmeester

Beloningsbeleid:
De bestuursleden van stichting Brainwash ontvangen voor de door hen in die hoedanigheid verrichte werkzaamheden geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Het beloningsbeleid van stichting Brainwash is erop gericht haar medewerkers te belonen volgens maatstaven die maatschappelijk aanvaardbaar zijn, passend bij haar status als culturele instelling.

beleidsplan

Verkort beleidsplan Stichting Brainwash 2019-2021

Het beleid van Stichting Brainwash is gericht op het verwezenlijken van de doelstelling, met name door het organiseren van ons Brainwash Festival, en heeft daarbij geen winstoogmerk. Dit blijkt ook uit haar feitelijke omstandigheden: de stichting laat de opbrengsten van haar vermogen ten goede komen van de doelstelling en een batig saldo moet worden besteed conform de doelstelling. Brainwash Festival ontvangt voor de periode 2019-2020 structureel subsidie van het AFK en het Letterenfonds.

financiële verantwoording
Vermogen:
Het vermogen van de stichting wordt beheerd door het bestuur van Stichting Brainwash. Het vermogen van de stichting wordt besteed aan het produceren en realiseren van Brainwash Festival.