de HUMAN-route

Heb je moeite met kiezen uit alle festivalprogramma’s? Omroep HUMAN helpt je op weg. Volg de HUMAN-route over het festival: vier gesprekken, performances en lezingen speciaal voor jou geselecteerd.

  • Je begint de dag om 14:40 in de Grote Zaal van Theater Bellevue bij ‘On speaking and being’ met filosoof Anya Topolski en schrijver Kübra Gümüşay. Samen zoeken ze naar een manier van spreken die mensen in staat stelt écht zichzelf te zijn. Ook laten ze ons zien hoe taal ons denken vormt en politiek bepaalt.

  • Je tweede bezoek is aan ‘Dood is god’ om 15:50, ook in de Grote Zaal van Theater Bellevue. Wie bepaalt wanneer een leven ‘klaar’ is? En mogen we zelf ons levenseinde vormgeven? Dit bespreken we met filmmaker Floor van der Meulen (Pink Moon) en filosoof Marli Huijer. Ze verkennen met ons de ethische en existentiële vragen die zo’n ingrijpende keuze oproept.
  • Daarna ga je om 17:30 naar De Melkweg Max om van economisch antropoloog Jason Hickel in ‘How degrowth will save the world’ te horen hoe we onze obsessie met groei kunnen afleren. Want alleen zo kunnen we de wereld redden, aldus Hickel. 
  • Om 18:30 voert de route ons naar Poetry Circle Nowhere: Nu is het aan ons in De Kring. Performers Karim Ellouta en Hasan Gök slaan de handen ineen met schrijver en revolutionair denker Eva Rovers. In een intieme, poëtische show nemen ze je mee in hun zoektocht naar de staat van onze democratie.

En natuurlijk eindig je de festivaldag op de afterparty van ons festival waar dj Joost van Bellen en dj Shady Lady tot laat draaien!

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!