het programmateam

Zo’n 65 workshops, performances, gesprekken en talks met wetenschappers, politici, theatermakers, filosofen en schrijvers. Wie bedenken al die programma’s? We stellen we het programmateam van Brainwash Festival aan je voor.

Machteld Vinkenborg

Machteld is ons Hoofd Programma en stuurt het programmateam aan. Als programmamaker werkt ze op het snijvlak van identiteit, zingeving, literatuur, kunst, filosofie en samenleving. Machteld is, naast haar werk voor Brainwash, ook adviseur voor het AFK in de categorie Letteren en Woordkunst. Eerder, na haar studies humanistiek en sociologie, begon ze te werken als programmamaker voor online journalistiek platform De Correspondent.

Aram Balian

In zijn tijd voor Brainwash Festival organiseerde Aram clubavonden met popartiesten en rock ‘n’ roll muzikanten in het Amsterdamse nachtleven. Eenmaal klaar met de lange nachten werd hij uitvoerend producent van locatietheater voorstelling Gevangenis Monologen. Toen vlak voor de corona periode hem een psychose overviel herstelde hij door de studie Filosofie aan de UvA te volgen die hij in 2023 afrondde. Inmiddels is Aram naast programmamaker voor Brainwash Festival ook Creative Producer voor componist en regisseur Michel van der Aa en de doubleA Foundation. Aram’s programma’s gaan over filosofie, de psyche en muziek.

 

Julia Muller

Julia is programmamaker en werkt op het snijvlak van journalistiek, podiumkunst en wetenschap. Ze is een mengelmoes van curator, interviewer en onderzoeker en maakt programma’s over filosofie, feminisme, politiek, geschiedenis, media en literatuur. Naast dat ze programma’s voor ons maakt werkt ze ook voor de Rode Hoed, de Nieuwe Liefde, Kunsthal Rotterdam, Stichting Stem op een Vrouw en haar eigen creatieve impact productiehuis Commotion. Ook maakt ze radio en is ze bezig met een audiodocumentaire over bewaarzucht.

Tim Meijer

Tim studeerde filosofie en geschiedenis. Hij werkte achtereenvolgens als kok, zeeman, redacteur en campagnestrateeg voordat hij opnieuw bevangen raakte door de filosofie. Als programmamaker voor Brainwash Festival probeert hij mensen met meer nieuwe vragen dan voorgekauwde antwoorden de zaal te laten verlaten. Als hij niet voor Brainwash aan het werk is, bouwt hij in zijn werkplaats aan indrukwekkende machines en installaties. De rode draad door al deze activiteiten? Een mateloze interesse in de wereld en de mensen om hem heen en een heilig geloof dat het beter kan en moet.

 

Mahat Arab

Mahat is een spoken word-artiest en literair programmamaker. Als kind van Somalische vluchtelingen gaat veel van zijn werk over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Eerder verschenen er teksten van hem in De Revisor, Het Parool, ging hij met deBuren op schrijfresidentie naar Parijs, stond hij met zijn werk op De Nacht van De Poëzie, op Lowlands, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en verschillende zalen door heel Nederland en België heen. Naast programma’s maken voor Brainwash Festival werkt hij voor Poetry Circle Nowhere.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!