Hallo aarde

Geen zin om het programmaboekje en blokkenschema door te spitten? We’ve got you! In deze uitgestippelde route krijg je alle highlights mee uit het programma over leven in tijden van klimaatverandering

13:30 | Brakke Grond, RZ
Wie komt er op voor de belangen van toekomstige generaties? Cultuursocioloog Ruben Jacobs, jurist en schrijver Laura Burgers en onze protesterende jongeren nemen je mee in hun verhaal tijdens Toekomstige Generaties.

14:20 | De Waalse Kerk
Steden worden steeds groter, terwijl bossen steeds kleiner worden. Hebben we in deze verstedelijkte wereld onze banden met de natuur voorgoed verloren? De Amerikaanse journalist Gary Ferguson presenteert zijn manifest voor een nieuwe natuurbeleving.

15:50 | Perdu
Een literair programma over de grenzen van onze verbeelding en hoe goede Cli-Fi eruit ziet. Schrijvers Lieke Marsman, Jan Willem Anker en Aafke Romeijn lezen voor uit hun klimaatfictie en -poëzie tijdens Verhalen van een stervende aarde.

16:40 | De Waalse Kerk
Het klimaat staat er veel slechter voor dan je denkt: stijgende zeespiegels, droogte, smeltende ijskappen en uitstervende diersoorten. Stop met wegkijken en laat je door klimaatjournalist Jelmer Mommers meenemen naar een dystopische en utopische toekomst tijdens Hoe leggen we dit uit?

19:20 | Brakke Grond, RZ
We leven in het Antropoceen, het tijdperk waarin de mens zo’n grote invloed op de aarde heeft dat die er radicaal door verandert. Filosoof Marc Schuilenburg, hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond en cultuurwetenschapper Dan-Hassler Forest gaan in gesprek over de consequenties daarvan tijdens Leven in het antropoceen.

13:50 – 19:40 | Brakke Grond
Ontdek de impact van ons handelen op de natuur tijdens de doorlopende VR Cinema van Movies that Matter. Ruik de zoute zee en duik in de oceaan op de beat van de wind en golven. Maak een virtuele reis door de bossen van Brazilië en ontdek het zinkende eiland Kiribati.

Bekijk ook onze tips & tricks voor een geslaagde festivaldag! ▶︎