festival specials

In opmaat naar de centrale festivaldag op 30 oktober vinden twee grote Festival Specials plaats op mooie locaties in Amsterdam: op donderdag 27 oktober organiseren we samen met het Tropenmuseum het programma Breaking Black Stereotypes, en op zaterdag 29 oktober luisteren we in de Brakke Grond naar de wereldberoemde denker Oded Galor bij het programma The Origin of Inequality, in samenwerking met omroep HUMAN.

Festival Special:
Breaking Black Stereotypes

Wanneer: Donderdag 27 oktober. Inloop: 19:00 uur. Start inhoudelijk programma: 20:00 uur.
Waar: Tropenmuseum, Amsterdam.
Tickets: Een ticket kost €13. >> Koop hier je ticket.

Clichébeelden van mensen van kleur en het continent Afrika  veranderen in rap tempo onder druk van kijkers en makers van mediaproducties. Toch blijven sommige stereotypes hardnekkig. Hoe keren we het tij? Een programma met Dipo Faloyin, Janice Deul, Wayne Modest, Baba Touré en presentator Milouska Meulens. >> Lees meer over het programma en de line-up

Festival Special: The Origin of Inequality

Wanneer: zaterdag 29 oktober. Inloop 14:15. Start programma 15:00.
Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
>> Koop hier je ticket(s).

Waar komt ongelijkheid vandaan? Met de wereldberoemde econoom Oded Galor duiken we de menselijke geschiedenis in en ontrafelen we hoe die ongelijkheid ook vandaag ons leven nog bepaalt. Tim ‘S Jongers (directeur van de Wiardi Beckman Stichting) en theatermaker Ola Mafaalani gaan met Oded Galor in gesprek. Is het mogelijk om de sociaal-economische ladder te beklimmen, en hoe dan? Presentatie: Maaike Schoon.
>> Lees meer over het programma en de line-up.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!