festival special: de oorsprong van ongelijkheid

We willen graag de beste versie van onszelf zijn. Maar hoe vrij zijn we écht om onze eigen weg in het leven te kiezen? Is economisch succes binnen handbereik door hard te werken? Of worden je kansen in de wereld bepaald door waar je wieg staat, waar je opgroeit en welk geslacht je hebt?

Met Sander Heijne, onderzoeksjournalist en schrijver van het boek Fantoomgroei, duiken we de afgelopen decennia van marktwerking in. We ontrafelen waar de ongelijkheid in Nederland vandaan komt en hoe die ongelijkheid ook vandaag ons leven nog bepaalt. Vervolgens onderzoeken we met Tim ‘S Jongers (directeur van de Wiardi Beckman Stichting), theatermaker Ola Mafaalani en curator Valika Smeulders of het mogelijk is om op de sociaal-economische ladder te klimmen en waarom. Presentatie: Maaike Schoon.

 

Praktische informatie: 

  • Wanneer: zaterdag 29 oktober, inloop 14:15, start programma 15:00 (na aanvang geen toegang i.v.m. televisieopnames voor omroep HUMAN).
  • Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.
  • Taal: dit programma is deels in het Nederlands en deels in het Engels.
  • Tickets: €12,50 voor een regulier ticket, inclusief een drankje.
    >> Koop hier je ticket(s)

N.B. Omdat het om televisieopnames gaat, is het mogelijk dat je als publiek in beeld komt. 

filosofisch kwintet

Heb je zin om er een middag van te maken? Kom dan ook naar de televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet van omroep HUMAN en koop een combiticket!

Aan de vooravond van het WK in Qatar bespreekt Clairy Polak de morele dilemma’s van moderne slavernij met vier denkers. Hoe kunnen we naar het WK voetbal in Qatar kijken als we weten dat er duizenden zijn gestorven bij de bouw van stadions? En waarom kopen we telefoons die op mensonterende wijze zijn geproduceerd? Welke verantwoordelijkheid dragen we zelf? Zijn we als consumenten slavendrijvers van onze tijd? 

Praktische informatie:

  • Waar: de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.
  • Wanneer: zaterdag 27 oktober inloop: 11:15 uur, aanvang: 12:00 uur (geen toegang meer na aanvang, i.v.m. televisieopnames van omroep HUMAN).
  • Tickets: Het Filosofisch Kwintet is alleen toegankelijk met een combiticket van €15 voor de Festival Special: the Origin of Inequality. >> Koop hier je combiticket.  

Let op: omdat het hier om een televisieopname gaat, kan het voorkomen dat je als publiek in beeld komt. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!