In opmaat naar het festival op zondag 30 oktober vinden er twee grote Festival Specials plaats. Op zaterdagmiddag 29 oktober is dat The Origin of Inequality, met de wereldberoemde econoom Oded Galor, in samenwerking met omroep HUMAN.

festival special: the origin of inequality

We willen graag de beste versie van onszelf zijn. Maar hoe vrij zijn we écht om onze eigen weg in het leven te kiezen? Is economisch succes binnen handbereik door hard te werken? Of worden je kansen in de wereld bepaald door waar je wieg staat, waar je opgroeit en welk geslacht je hebt ?

Met de wereldberoemde econoom Oded Galor duiken we de geschiedenis in. We ontrafelen waar ongelijkheid vandaan komt en hoe die ongelijkheid ook vandaag ons leven nog bepaalt. Tim ‘S Jongers (directeur van de Wiardi Beckman Stichting) en theatermaker Ola Mafaalani gaan met Oded Galor in gesprek en onderzoeken met hem of het mogelijk is om op de sociaal-economische ladder te klimmen. Presentatie: Maaike Schoon.

Wanneer: zaterdag 29 oktober, inloop 14:15, start programma 15:00 (na aanvang geen toegang i.v.m. televisieopnames voor omroep HUMAN).
Waar: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.
Tickets: €12,50 voor een regulier ticket, inclusief een drankje.
>> Koop hier je ticket(s)

N.B. Omdat het om televisieopnames gaat, is het mogelijk dat je als publiek in beeld komt. 

Het Filosofisch Kwintet

Heb je zin om er een middag van te maken? Kom dan ook naar de televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet van omroep HUMAN en koop een combiticket!

Aan de vooravond van het WK in Qatar bespreekt Clairy Polak de morele dilemma’s van moderne slavernij met vier denkers. Hoe kunnen we naar het WK voetbal in Qatar kijken als we weten dat er duizenden zijn gestorven bij de bouw van stadions? En waarom kopen we telefoons die op mensonterende wijze zijn geproduceerd? Welke verantwoordelijkheid dragen we zelf? Zijn we als consumenten slavendrijvers van onze tijd? 

Waar: de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam.
Wanneer: zaterdag 27 oktober inloop: 11:15 uur, aanvang: 12:00 uur (geen toegang meer na aanvang, i.v.m. televisieopnames van omroep HUMAN).
Tickets: Het Filosofisch Kwintet is alleen toegankelijk met een combiticket van €15 voor de Festival Special: the Origin of Inequality. >> Koop hier je combiticket.  

Let op: omdat het hier om een televisieopname gaat, kan het voorkomen dat je als publiek in beeld komt. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!