brainwash festival 2023

60 programma’s  •   27 – 29 oktober 2023   •   leidseplein amsterdam   
Je hebt steeds minder grip. De toekomst voelt onzeker. Scrollend door je timeline zie je een wereld aan je voorbijtrekken die roept om verandering. Maar waar te beginnen? Naar welke ideeën luister je? Wat geeft houvast?

Op Brainwash Festival 2023 vonden meer dan 60 programma’s plaats. Baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers kwamen samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

Voor een terugblik kijk hier! 

het blokkenschema

Van obscure performances en zinderende lezingen tot botsende gesprekken en audio-avonturen. In ons blokkenschema vind je de programma’s die op ons festival plaatsvonden. 

Blokkenschema 2023

onze line-up

Aan deze talks en performances deed een overweldigende line-up aan sprekers mee. Op één dag kwamen al deze denkers en makers samen om zich te buigen over de grote vragen van vandaag.

de dagen vóór het festival

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober lopen we warm voor de grote festivaldag met een aantal festival events op bijzondere locaties in Amsterdam. Op vrijdagavond 27 oktober openen we ons festivalweekend met een wervelende Opening Night in de Brakke Grond. Op zaterdag 28 oktober organiseren we vijf Festival Book Clubs waarbij we inzoomen op indrukwekkende boeken van festivalsprekers. Kom je ook?

dit was brainwash 2022

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!