veelgestelde vragen

Het festivalweekend duurt van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 29 oktober. De centrale festivaldag vindt plaats op zondag 29 oktober. Je festivalticket geeft toegang tot alle programma’s op zondag 29 oktober.

Op de dagen vóór het festival vinden er losse festival events plaats op verschillende bijzondere locaties in Amsterdam: de Opening Night op vrijdag 27 oktober, en vijf Festival Book Clubs op verschillende tijden en plekken door de hele stad. Hiervoor zijn losse tickets te koop via onze ticketshop.

De centrale festivaldag op zondag 29 oktober vindt plaats in verschillende locaties op- en rondom het Leidseplein in Amsterdam. Dit jaar zijn dat de Melkweg, Paradiso, De Balie, Theater Bellevue en De Kring (Club Up).

Als opmaat naar de centrale festivaldag op 29 oktober vinden een aantal programma’s plaats op verschillende locaties door heel Amsterdam, zoals de Brakke Grond, het Tropenmuseum, het Groote Museum, de Tolhuistuin en Athenaeum Boekhandel Zuidoost. Locaties voor deze events staan altijd duidelijk op het e-ticket aangegeven.

Op 4 oktober onthullen we het blokkenschema met alle programma’s die op zondag 29 oktober plaatsvinden. Benieuwd welke sprekers en performers er allemaal meedoen? Bekijk dan de line-up.

 

Als je een festivalticket hebt, krijg je toegang tot alle programma’s op zondag 29 oktober 2023. Op 4 oktober maken we het blokkenschema met alle 60 programma’s bekend, dus dan kan het puzzelen beginnen. Het is niet mogelijk om te reserveren voor specifieke programma’s. Om zeker te zijn van een plekje in de zaal zorg je ervoor dat je ruim op tijd op de gewenste locatie bent.

Indien jij je kaarten dit jaar hebt besteld kan je jouw ticket(s) eenvoudig opvragen via www.ticketopvragen.nl. Kijk als je dit gedaan hebt ook even in jouw spambox, de tickets zijn afkomstig van een yourticketprovider.nl mailadres! Mocht dit niet lukken neem dan contact op via mail@brainwashfestival.nl

 

Dat is er zeker! We bieden fikse korting aan op de reguliere ticketprijs van de centrale festivaldag op 29 oktober 2023: als student betaal je €29,50 in plaats van €42,50 voor een festivalticket. Neem hiervoor een kijkje in de ticketshop. Let op: de studententickets zijn beperkt. Wees er dus snel bij.

Naast Nederlandse makers en denkers programmeren we ook graag gasten uit andere landen. Daarom is er ook een flink aantal Engelstalige programma’s. In sommige gevallen worden Nederlandstalige bijdragen ondertiteld of vertaald. We zullen dit altijd duidelijk vermelden zodat je weet waar je aan toe bent.

Elke zaal heeft een maximumcapaciteit, dus we kunnen niet garanderen dat je altijd een plekje hebt. Zorg dus dat je ruim op tijd bent bij de programma’s die je écht niet wilt missen, om de meeste kans te maken op een plekje in de zaal. Bij sommige programma’s kan het druk zijn.

Alle locaties zijn toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, behalve De Kring/Club Up. Mocht je hulp nodig hebben bij het lopen of een rolstoel of rollator hebben, horen wij dat graag zodat we je zo goed mogelijk kunnen assisteren bij je aankomst en vertrek. Je kunt hiervoor een mail sturen naar mail@brainwashfestival.nl.

Reis je met het openbaar vervoer? Vanuit Amsterdam Centraal is het Leidseplein makkelijk te bereiken door tram 2 richting Nieuw Sloten te nemen.

Kom je met de fiets? Het is goed om te weten dat fietsen op en rondom het Leidseplein alleen in een stalling of rek mogen staan. Je kan je fiets gratis stallen in de ondergrondse fietsenstalling op het volgende adres: Kleine Gartmanplantsoen 31.

Als je besluit om met de auto te komen, dan is het handig om vooraf de parkeertarieven in Amsterdam na te kijken. Voor een zorgeloos bezoek parkeer je jouw auto in Q-Park Byzantium. Vanaf de parkeergarage is het slechts 3 minuten lopen naar het Leidseplein.

Vanaf het Leidseplein zijn de verschillende locaties van het festival te voet of met de fiets te bereiken. Kleine tip: gebruik Google Maps voor de snelste route.

De website is altijd up-to-date!

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!