Veelgestelde vragen

Via ‘tickets’ in ons menu kom je op de ticketpagina, daar kan je (zolang de voorraad strekt) kaartjes bestellen. Dit is de enige plek waar je kaartjes voor Brainwash Festival kunt bestellen!

Het festival vindt plaats aan en rondom het Leidseplein te Amsterdam in Paradiso, de Melkweg, De Balie, Theater Bellevue, Club Up/de Kring, de Uitkijk en de Vondelkerk.

Om onze programma’s en het festival te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs nodig. Op ons festival wordt namelijk geen 1,5 meter afstand gehouden. Wel doen we er natuurlijk alles aan om te zorgen dat ons festival zo veilig mogelijk is en jij een leuke dag hebt! Lees hier alles over onze corona-maatregelen.

 

Als je een festivalkaartje hebt besteld, dan geeft dit ticket toegang tot alle evenementen op zondag 31 oktober. Voor de programma’s op 30 oktober worden losse kaarten aangeboden, deze geven geen toegang tot de festivaldag. Andersom geldt ook dat de kaarten voor de festivaldag geen toegang geven voor deze losse events.

We nodigen dit jaar een aantal sprekers uit via een videoverbinding. Dit betekent dat je in de zaal een gesprek volgt tussen deze ingebelde gast en nog één of twee gasten die fysiek aanwezig zullen zijn.

Twee weken voor het festival kan je het complete blokkenschema bekijken en jouw route gaan uitstippelen! We zullen dit natuurlijk ook nog per mail aan je laten weten.

Naast Nederlandse makers en denkers programmeren we ook graag gasten uit andere landen. Daarom is er ook een flink aantal Engelstalige programma’s. We zullen dit altijd duidelijk vermelden zodat je weet waar je aan toe bent.

Elke zaal heeft een maximumcapaciteit, dus we kunnen niet garanderen dat je altijd een plekje hebt. Zorg dus altijd dat je ruim op tijd bent bij de programma’s die je écht niet wilt missen.

Paradiso
Bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten zijn vanaf openingstijd welkom via de zij-ingang van Paradiso. In de receptie krijg je dan een sleutel voor de lift, waarmee je naar de balkons kunt gaan, of naar beneden naar het aangepaste toilet. Als de balkons gesloten zijn zoeken we een ander mooi plekje voor je.
Melkweg
Volledig toegankelijk voor mensen met een beperking. Er is ook een lift aanwezig naar alle zalen.
Bellevue
Goed toegankelijk. Er is een lift waarmee de Grote Zaal en Paloni Zaal bereikt kunnen worden. Ook de Kleine Zaal is bereikbaar, via een hoogte aanpassing. En in de foyer is een aangepast toilet. En we beschikken ook over een ringleiding voor slechthorende bezoekers bij de Kassa. Het is handig om het van te voren aan te geven, dan kunnen onze publieksbegeleiders of medewerkers de bezoekers begeleiden en kunnen we rekening houden met de placering. We hebben geen aparte rolstoelplekken.
Vondelkerk
Goed toegankelijk. Via de deur van de keuken kan je met een rolstoel naar binnen. Er is ook een aangepast toilet op de begane grond.
De Balie
Goed toegankelijk. Alle zalen zijn bereikbaar door middel van een traplift.
De Uitkijk
Toegankelijk.
Club Up/De Kring
Vanwege de hoge stijle trap en het ontbreken van een lift is deze locatie helaas niet toegankelijk voor mensen met een beperking.

Indien je een kaartje had voor Brainwash Festival 2020 (Wanderlust) en je hebt gekozen dit kaartje mee te nemen naar 2021, dan is jouw kaart geldig voor deze nieuwe editie op zondag 31 oktober 2021. Wij hebben je hierover gemaild indien dit het geval is. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen neem dan contact op via mail@brainwashfestival.nl. Let op: het is niet meer mogelijk om je geld terug te vragen.

Op 7 september start de kaartverkoop voor ons programma op zaterdag 30 oktober. Houd onze mailings, socials en site in de gaten om er als eerste bij te zijn. Houd onze mailings, socials en site in de gaten om er als eerste bij te zijn.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!