veelgestelde vragen

De centrale festivaldag op zondag 30 oktober vindt plaats in verschillende locaties op- en rondom het Leidseplein in Amsterdam. Dit jaar zijn dat: de Melkweg, Paradiso, De Balie, Theater Bellevue en De Kring (Club Up).

Jouw ticket voor de festivaldag geeft toegang tot alle locaties op alle tijdstippen. Wel hebben alle zalen een maximale capaciteit, en als de zaal vol is kun je niet meer naar binnen. Zorg dus dat je op tijd naar de programma’s toe gaat die je echt niet wilt missen.

Als opmaat naar de centrale festivaldag op 30 oktober vinden een aantal programma’s plaats op verschillende locaties door heel Amsterdam, zoals het Tropenmuseum en de Brakke Grond.

Op deze pagina vind je de sprekers en makers die meedoen aan Brainwash Festival 2022, en hier vind je het complete programma. Het festival staat in het teken van vier centrale programmathema’s. Op de centrale festivaldag maken we ongeveer 60 programma’s met zo’n 100 wetenschappers, filosofen, theatermakers en schrijvers. Begin oktober onthullen we het blokkenschema met alle programma’s die tijdens het festival plaatsvinden.

Indien jij je kaarten dit jaar hebt besteld kan je jouw ticket(s) eenvoudig opvragen via www.ticketopvragen.nl. Kijk als je dit gedaan hebt ook even in jouw spambox, de tickets zijn afkomstig van een yourticketprovider.nl mailadres! Mocht dit niet lukken neem dan contact op via mail@brainwashfestival.nl

 

Als je een festivalticket hebt besteld, dan geeft dit ticket toegang tot alle evenementen op zondag 30 oktober.

Dat is er zeker! We bieden tijdelijk 50% korting aan op de reguliere ticketprijs van de centrale festivaldag op 30 oktober 2022. Dit betekent dat studenten voor slechts €22,50 een passe-partout kunnen aanschaffen. Hier vind je meer informatie over deze actie. Let op: de studententickets zijn beperkt. Wees er dus snel bij.

We nodigen dit jaar een aantal sprekers uit via een videoverbinding. Dit betekent dat je in de zaal een gesprek volgt tussen deze ingebelde gast en nog één of twee gasten die fysiek aanwezig zullen zijn.

Naast Nederlandse makers en denkers programmeren we ook graag gasten uit andere landen. Daarom is er ook een flink aantal Engelstalige programma’s. We zullen dit altijd duidelijk vermelden zodat je weet waar je aan toe bent.

Elke zaal heeft een maximumcapaciteit, dus we kunnen niet garanderen dat je altijd een plekje hebt. Zorg dus altijd dat je ruim op tijd bent bij de programma’s die je écht niet wilt missen.

Reis je met het openbaar vervoer? Vanuit Amsterdam Centraal is het Leidseplein makkelijk te bereiken door tram 2 richting Nieuw Sloten te nemen.

Kom je met de fiets? Het is goed om te weten dat fietsen op en rondom het Leidseplein alleen in een stalling of rek mogen staan. Je kan je fiets gratis stallen in de ondergrondse fietsenstalling op het volgende adres: Kleine Gartmanplantsoen 31.

Als je besluit om met de auto te komen, dan is het handig om vooraf de parkeertarieven in Amsterdam na te kijken. Voor een zorgeloos bezoek parkeer je jouw auto in Q-Park Byzantium. Vanaf de parkeergarage is het slechts 3 minuten lopen naar het Leidseplein.

Vanaf het Leidseplein zijn de verschillende locaties van het festival te voet of met de fiets te bereiken. Kleine tip: gebruik Google maps voor de snelste route!

De website is up to date. Alle wijzigingen zijn daar te vinden. Jason Hickel heeft wegens covid helaas af moeten zeggen. Hij zal niet deelnemen aan Colonizing the Future (Dit doet David Van Reybrouck alleen) en Karim Benammar neemt zijn programma in de middag over. Deze wijzigingen zijn niet zichtbaar in ons gedrukte boekje en blokkenschema.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!