veelgestelde vragen

Het festivalweekend duurt van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 29 oktober. De centrale festivaldag vindt plaats op zondag 29 oktober. Je ticket voor de centrale festivaldag (29 oktober) geeft geen toegang tot de programma’s op de overige dagen.

Op de dagen vóór het festival vinden er losse festival events plaats op verschillende bijzondere locaties in Amsterdam: de Opening Night op vrijdag 27 oktober, en vijf Festival Book Clubs op verschillende tijden en plekken door de hele stad. Hiervoor zijn losse tickets te koop via onze ticketshop.

De centrale festivaldag op zondag 29 oktober vindt plaats in verschillende locaties op- en rondom het Leidseplein in Amsterdam. Dit jaar zijn dat de Melkweg, Paradiso, De Balie, Theater Bellevue en De Kring (Club Up).

Als opmaat naar de centrale festivaldag op 29 oktober vinden een aantal programma’s plaats op verschillende locaties door heel Amsterdam, zoals de Brakke Grond, het Tropenmuseum, het Groote Museum, de Tolhuistuin en Athenaeum Boekhandel Zuidoost. Locaties voor deze events staan altijd duidelijk op het e-ticket aangegeven.

Op deze pagina vind je onze line-up en hier vind je het blokkenschema.

Als je een festivalticket hebt, krijg je toegang tot alle programma’s op zondag 29 oktober 2023. Het is niet mogelijk om te reserveren voor specifieke programma’s. Om zeker te zijn van een plekje in de zaal zorg je ervoor dat je ruim op tijd op de gewenste locatie bent.

Indien jij je kaarten dit jaar hebt besteld kan je jouw ticket(s) eenvoudig opvragen via www.ticketopvragen.nl. Kijk als je dit gedaan hebt ook even in jouw spambox, de tickets zijn afkomstig van een yourticketprovider.nl mailadres! Mocht dit niet lukken neem dan contact op via mail@brainwashfestival.nl

 

Dat is er zeker! We bieden fikse korting aan op de reguliere ticketprijs van de centrale festivaldag op 29 oktober 2023: als student betaal je €29,50 in plaats van €42,50 voor een festivalticket. Neem hiervoor een kijkje in de ticketshop. Let op: de studententickets zijn beperkt. Wees er dus snel bij.

Naast Nederlandse makers en denkers programmeren we ook graag gasten uit andere landen. Daarom zijn er ook een aantal Engelstalige programma’s. In sommige gevallen worden Nederlandstalige bijdragen ondertiteld of vertaald. We zullen dit altijd duidelijk vermelden zodat je weet waar je aan toe bent.

Tijdens het Brainwash Festival kun je op 4 van onze locaties je ticket inwisselen voor een festivalbandje, waarmee je toegang hebt tot de programma’s op basis van capaciteit.

Ticketbalies bevinden zich op de volgende locaties:

  • De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10  – geopend van 11:30 tot 20:30 uur
  • Theater Bellevue, Leidsekade 90 – geopend van 11:30-14:30 uur
  • Paradiso, Weteringschans 6-8 – geopend van 11:30-14:30 uur LET OP: deze ticketbalie bevindt zich buiten op de laad en losplaats.
  • Melkweg, Lijnbaansgracht 234A   – geopend van 11:30-14:30 uur

Houd er rekening mee dat het aan het begin van de dag druk kan zijn bij de ticketbalies. Calculeer wat tijd in om in de rij te kunnen staan en op tijd bij je gewenste programma te zijn.

Elke zaal heeft een maximumcapaciteit, dus we kunnen niet garanderen dat je altijd een plekje hebt. Zorg dus dat je ruim op tijd bent bij de programma’s die je écht niet wilt missen, om de meeste kans te maken op een plekje in de zaal. Bij sommige programma’s kan het druk zijn.

Drinken

Op alle locaties van Brainwash Festival kun je terecht voor een drankje.

Eten

Op en rond het Leidseplein zijn er tal van plekken waar je een frietje of snelle hap kan eten. Ook bij MILK, het café van de Melkweg, en bij Club Up (De Kring) kun je zo’n hap krijgen. De festivallocaties De Balie en De Smoeshaan (Bellevue) hebben een restaurant. We kunnen niet garanderen dat er plek is, dus check of je kunt reserveren als je zeker wilt zijn van een tafeltje.

Alle locaties zijn toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, behalve De Kring/Club Up.

Paradiso: Bezoekers met een mobiliteitsbeperking zijn vanaf openingstijd welkom via de zij-ingang van Paradiso. In de receptie krijg je dan een sleutel voor de lift, waarmee je naar de balkons kan gaan, of naar beneden naar het mindervalidentoilet. Als de balkons gesloten zijn zoeken we een ander mooi plekje voor je.

Melkweg: Is goed toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. Er is een lift aanwezig.

De Balie: Alle zalen zijn bereikbaar door middel van een traplift. Heb je moeite met het besturen van deze lift? vraag een de publieksbegeleiders om je te helpen.

Bellevue: Heeft een lift waarmee de Grote Zaal bereikt kan worden. Ook de Kleine Zaal is bereikbaar, via een hoogte aanpassing.

Voor al onze locaties geldt: We assisteren je graag. Gebruik je een rolstoel? Laat het ons weten dan zorgen we voor een goede plek en begeleiding. Je kunt hiervoor een mail sturen naar mail@brainwashfestival.nl.

Reis je met het openbaar vervoer? Vanuit Amsterdam Centraal is het Leidseplein makkelijk te bereiken door tram 2 richting Nieuw Sloten te nemen.

Kom je met de fiets? Het is goed om te weten dat fietsen op en rondom het Leidseplein alleen in een stalling of rek mogen staan. Je kan je fiets gratis stallen in de ondergrondse fietsenstalling op het volgende adres: Kleine Gartmanplantsoen 31.

Als je besluit om met de auto te komen, dan is het handig om vooraf de parkeertarieven in Amsterdam na te kijken. Voor een zorgeloos bezoek parkeer je jouw auto in Q-Park Byzantium. Vanaf de parkeergarage is het slechts 3 minuten lopen naar het Leidseplein.

Vanaf het Leidseplein zijn de verschillende locaties van het festival te voet of met de fiets te bereiken. Kleine tip: gebruik Google Maps voor de snelste route.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!