brainwash op down the rabbit hole

30 juni – 2 juli  •  bermuda stage  •  11:00 – 13:00 
De wereld staat op zijn kop: wat recht lijkt is krom en andersom. In de Brainwash Arena op Down The Rabbit Hole duiken we iedere dag in de tegenstrijdigheden die ons leven beheersen.

In talks en workshops onderzoeken we de spannendste ideeën die je helpen om de wereld begrijpelijker te maken. Ga met ons de strijd aan: iedere dag tussen 11 en 13 uur in de Bermuda Air. We ontvangen heerlijke gasten als Prof. Soortkill, Nicolaas Veul, Tirsa With, Tobi Lakmaker, Keren Rosenberg en Hannah Prins. Ook Froukje komt even langs dit weekend!

programma

vrijdag 30 juni
een wereld zonder regels

Kom in opstand! Moet je regels breken om een goed mens te zijn? En wanneer is het collectief belangrijker dan je eigen verlangens?

11:00-11:45 Met schrijver Tobi Lakmaker, activist Hannah Prins en Prof. Soortkill gaan we in gesprek over het schrijven van je eigen regels, burgerlijke ongehoorzaamheid en het goede doen. Moderator: Tirsa With

11:45-12:30 Schrijf een protestbrief, lied of verhaal met journalisten Rasit Elibol en Coen van de Ven, en met De Dissidente Leeslijst in handen. Host: Julia Muller.

12:30-13:00 Laat van je horen tijdens de Opstandige Open Mic.

zaterdag 1 juli
living in a fantasy

We verdwijnen graag in alternatieve werelden. Maar wat als feit en fictie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn?

11:00 – 11:45
Podcastmaker en retoricus Thomas van Neerbos gaat in gesprek met schrijver en uitgever Sayonara Stutgard over wat een goed verhaal maakt en over het verdwijnen in een alternatieve realiteit. Moderator: Selma Abdellatif.

11:45 – 12:30
In deze schrijfworkshop van Esther Crabbendam en Thomas van Neerbos creëer je een eigen fantasiewereld.

12:30-13:00
Wat is waarheid? Duik met filosoof Tim Meijer in een spannende ideeënstrijd over het kennen van de waarheid.

zondag 2 juli
mind your body

Te veel in je hoofd of juist lekker in je vel? Op de laatste festivaldag nemen we onze geestelijke en fysieke gezondheid onder de loep. Hoe zijn lichaam en geest met elkaar verbonden?

11:00-11:45 Doe mee aan de The Big Be Present Party: een collectieve danservaring onder leiding van performance artist Keren Rosenberg.

11:45-12:30 Samen met programmamaker Nicolaas Veul en schrijver Rachel Rumai Diaz doen we een poging om lichaam en geest nader tot elkaar te brengen. Moderator: Tirsa With.

12:30-13:00 Neem een videoboodschap op die je kunt terugkijken als je met je winterdip thuis op de bank zit.

 

nog even op een rij

Datum: 30 juni – 2 juli
Tijd:
11:00 – 13:00
Locatie: Down The Rabbit Hole – Bermuda Air Stage

 

meer brainwash

brainwash festival 2023

60 programma’s   •   27 – 29 oktober 2023   •   leidseplein amsterdam   

Je hebt steeds minder grip. De toekomst voelt onzeker. Scrollend door je timeline zie je een wereld aan je voorbijtrekken die roept om verandering. Maar waar te beginnen? Naar welke ideeën luister je? Wat geeft houvast?

Op Brainwash Festival verzetten we ons tegen doemdenken en zetten we koers uit. In meer dan 60 programma’s komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren.

meer info & tickets >>

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!