dit is brainwash in 2021

Thuiswerken, lockdown-blues, een wereld die in brand lijkt te staan. Dat was 2020. Ook wij waren er na het cancelen van ons Wanderlust Festival wel even klaar mee. Maar we zijn terug!  In 2021 lanceren we speciale Brainwash Weekends, komen we in oktober terug met een vernieuwde festivalopzet en publiceren we een boek. en zoals je misschien al ziet kozen we voor een andere uitstraling. Lees hieronder in detail wat we allemaal gaan doen.

Wij zijn heel benieuwd wat je vindt van onze nieuwe plannen en wat je zeker niet wil gaan missen. Laat je het ons weten? Mail ons!  

brainwash weekends

Sommige thema’s zijn zo urgent dat ze veel meer aandacht en denkkracht verdienen. Daarom organiseren we vanaf nu om de twee maanden een Brainwash Weekend. Tijdens zo’n weekend komen de meest prominente internationale makers en denkers samen en buigen zich  over thema’s als eenzaamheid, misinformatie, ecologie of de economie van de toekomst. Zie het als een online minifestival: met 1 ticket krijg je toegang tot meerdere gesprekken, talks, en break-out rooms. 

Eerder dit jaar organiseerden we het Brainwash Weekend: Collective Loneliness met onder anderen Paul Verhaeghe en Noreena Hertz gevolgd door het Brainwash Weekend: Tomorrow’s Economy met sprekers als Shoshana Zuboff, Daniel Susskind and Pavlina Tcherneva. 

brainwash festival

Van 29 tot 31 oktober 2021 vindt de zevende editie van Brainwash Festival plaats! Net iets anders dan je van ons gewend bent en op een nieuwe locatie. Deze nieuwe festivalplannen lanceren we in mei maar we kunnen vast verklappen dat het festival dit jaar op het Leidseplein in Amsterdam staat. Met als hoofdlocaties: Paradiso, De Melkweg, De Balie en Bellevue. Ook lanceren we samen met Human een nieuw tv-programma op ons festival. 

De kaartverkoop van ons festival start half juni. Wil je zeker zijn van een plek? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je hoort alles als eerste.

brainwash boeken

Weet je nog de boeken die we in 2015 en 2016 uitgaven? Met uitgeverij Nijgh & van Ditmar geven we dit jaar weer een nieuwe essaybundel uit. Op 11 mei 2021 verschijnt De Grote Vertraging: de herontdekking van het wandelen met bijdragen van onder anderen Haroon Sheikh, Marja Pruis, Chris Keulemans, Thijs Lijster en Alicja Gescinska.

 

lees meer:

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!