brainwash special: hoe intelligent is AI?

Kom ook de opnames bijwonen van de Brainwash Special: hoe intelligent is AI? met Peter-Paul Verbeek, Kim van Sparrentak, Julia Janssen en Ilyaz Nasrullah! Het programma vindt plaats op 24 augustus in Het HEM in Zaandam. Na afloop van de opnames voor omroep HUMAN krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

kans of bedreiging?

Een computer die betere diagnoses stelt dan een arts, Google die eerder weet of je zwanger bent dan jijzelf en de overheid die registreert hoe groot de kans is dat je fraudeert… Algoritmes en slimme technologieën worden steeds dominanter in ons leven. Ze lijken ons veel op te leveren, maar tasten ook veel aan. Zo staan het recht op privacy en het recht op gelijke behandeling zwaar onder druk. Is kunstmatige intelligentie een kans of een bedreiging? Kunnen we  kunstmatige intelligentie op een eerlijke manier inzetten? En hoe dan?

de sprekers

  • Techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek richt zich in zijn onderzoek op de relaties tussen mens, technologie en samenleving.
  • Kim van Sparrentak is als Europarlementariër van Groenlinks aangesteld als onderhandelaar voor de eerste Europese wet over AI.
  • Kunstenaar en ontwerper Julia Janssen is bekend van One Click, een project over de 835 voorwaarden van Facebook waar gebruikers in minder dan 1 seconde akkoord op geven.
  • Trouw-columnist en digitaal strateeg Ilyaz Nasrullah adviseert bedrijven en overheden op het gebied van technologie.   
  • Presentatie: Maaike Schoon.

Let op: deze Brainwash Special is een televisieopname voor omroep HUMAN. Na afloop van de opnames is er ruimte om met de sprekers in gesprek te gaan. Op de avond zelf krijgen bezoekers een gratis drankje aangeboden. Tickets kosten 9,50 euro. Het programma wordt op 28 augustus uitgezonden op NPO 2.

praktische zaken

Datum: Woensdag 24 augustus 2022

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Locatie: Het HEM, Warmperserij 1, Zaandam

Prijs: 9,50 euro (inclusief administratiekosten)

Tickets: Tickets zijn hier te koop.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!