brainwash night: anger issues

Deel je woede! Het klimaat gaat naar de klote, mentale en fysieke grenzen worden dagelijks overschreden en het grote geld regeert. De tijd van lief glimlachen en knikken is voorbij: we need your rage.

Op donderdagavond 20 april komen kunstenaars, activisten, dansers, schrijvers en filosofen samen in RADION voor onze Brainwash Night: Anger Issues. Samen brengen we een ode aan woede. Wat maakt ons echt razend? En hoe zetten we onze razernij in voor positieve verandering? De Brainwash Night bestaat uit zo’n 11 talks en performances en duurt van 19:30 uur (start programma) tot 00:00 uur.

Een los ticket kost €18,50. Samen boos worden? Er is een beperkt aantal Share Your Anger Tickets beschikbaar! In onze ticketshop zijn deze alleen per set van twee tickets te koop voor €16 per persoon.

programma

manu van kersbergen | gouden kooi
Fuck you, I won’t do what you tell me. Woordkunstenaar Manu van Kersbergen weet nog precies hoe het vroeger voelde als de woede van Rage Against The Machine door zijn aderen stroomde. Tegenwoordig is die woede een vage herinnering. Is dat nou volwassen worden?

maryam hassouni | wat de fak!
Hoe houd je je staande in een verziekte werkomgeving (filmindustrie) vol destructie en ellende? Tijdens de Night gaat Maryam Hassouni met ons in gesprek over voor jezelf opkomen en je stem luid en duidelijk laten horen: wat de fak!

chris julien e.a. | in love and rage
Hoe zet je woede om in liefdevolle en vreedzame actie? XR-activist en onderzoeker Chris Julien gaat in gesprek met klimaatpsycholoog Ariadne Hamming, activist Sebastiaan Vannisselroy en filosoof Harriet Bergman.

consuela esseboom & robine nederveen | collectieve therapie in het schemerdonker (open mic)
Wanneer was je voor het laatst echt kwaad? Nam je wraak? Kom je donkerste geheimen delen in het schemerlicht van de darkroom: het woord is aan jou. Psychologen Consuela Esseboom en Robine Nederveen staan je bij in de therapeutische verwerking.

blokkenschema

programma

elfie tromp | op de barricades
Op de Brainwash Night speelt Elfie een aantal protestsongs uit haar recente voorstelling Op de barricade van het hart, waarin ze vecht tegen een onrechtvaardige wereld én strijdt voor haar persoonlijke geluk.

keren rosenberg | anger release party
Een fysieke, rituele en energetische reis waarin je ingehouden woede loskomt en je wordt uitgedaagd om jezelf binnenstebuiten te dansen. Laat je vuur ontvlammen! (Voertaal is Engels. En lichaamstaal.)

harriet bergman | woede, wijsheid en activisme
Filosoof en activist Harriet Bergman neemt je tijdens deze filosofische talk mee in het fenomeen van Lordean rage: de anti-racistische woede bekend van Audre Lorde.

basje boer | woede op het witte doek
Tijdens dit minicollege van schrijver en filmessayist Basje Boer duiken we in klassieke en populaire films, bekijken we personages en iconen uit de popcultuur en onderzoeken we de plek die woede heeft op het witte doek.

roan kasanmonadi | binnenwereld/buitenwereld
Roan Kasanmonadi is schrijver en modern danser. Tijdens de Night geeft hij een voordracht over wat hem kwaad maakt in een zieke wereld. Wat gebeurt er binnenin ons? En hoe verhoudt de buitenwereld zich daartoe?

ianthe mosselman | al die liefde en woede
Mag je als vrouw in deze wereld eigenlijk wel woedend zijn?Programmamaker en schrijver Ianthe Mosselman vraagt zich na de geboorte van haar kind af hoe het komt dat ze, naast blijdschap en liefde, ook zoveel woede voelt. 

dj fredo | afterparty
Onze Brainwash-held DJ Fredo trekt zijn lekkerste old school house en disco uit de kast en zorgt ervoor dat het op de dansvloer TIJD IS OM LEKKER KWAAD TE ZIJN. Na de ontlading keren we terug naar de swag van disco en feest.

praktische informatie

Datum: 20 april 2023
Tijd:
19:00 (deuren open) – 19:30 (start programma) – 00:00 (einde)
Locatie: Radion Amsterdam
Individually Angry Ticket:  €18,50
Share Your Anger Ticket (voor 2 personen): €16/persoon
Voertaal: Nederlands

tickets >>

terugblik brainwash night 2022

seks en het lichaam

Op donderdag 21 april 2022 daagden we je, tijdens onze allereerste Brainwash Night, uit om in RADION met kunstenaars, filosofen, performers en dansers een ode te brengen aan seksualiteit, intimiteit en het lichaam.

We praatten over slechte seks, geile seks, vrije seks en consent, lazen met Valentijn Hoogenkamp zijn coming-to-gender essay Antiboy, gingen met schrijvers Tatjana Almuli en Maurits de Bruijn in gesprek over wat trauma en rouw met het lichaam doen, doken de darkroom in voor de hete verhalen van Nanoah Struik en Marie Lotte Hagen, en nog veel meer.

meer brainwash
 • brainwash festival

  29 okt 2023 | div. locaties leidseplein amsterdam

  Meer dan 100 baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers denken met ons na over de grootste vragen van vandaag. Tickets zijn nu al te koop.

  meer info
 • brainwash book club

  24 mei 2023 | athenaeum boekhandel

  De Koreaans-Duitse filosoof en schrijver Byung-Chul Han zou perfect passen op Brainwash Festival, als hij tenminste aan publieke optredens zou doen. Op 24 mei bespreken we zijn boek The Disappearance of Rituals.

  lees mee
 • special: michael sandel

  8 mei 2023 | de brakke grond

  Een Brainwash Special met de wereldberoemde denker Michael Sandel stond al jaren op onze bucketlist. We spreken hem op 8 mei over de toekomst van de politiek en de gapende kloven in de samenleving.

  lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!