Wij hebben zin. Zin in samenkomen, dansen, aanrakingen, onverwachte ontmoetingen in het schemerdonker, in performances, intieme gesprekken aan de bar en veel nieuwe ideeën. En waar leent een nachtclub zich beter voor? Let’s get physical!
Op donderdag 21 april dagen we je, tijdens onze allereerste Brainwash Night, uit om in Radion.amsterdam met kunstenaars, filosofen, performers en dansers een ode te brengen aan seksualiteit, intimiteit en het lichaam.
We praten over slechte seks, geile seks, vrije seks en consent, lezen met Valentijn Hoogenkamp zijn coming-to-gender essay Antiboy, gaan met schrijvers Tatjana Almuli en Maurits de Bruijn in gesprek over wat trauma en rouw met het lichaam doen en duiken de darkroom in voor de hete verhalen van Nanoah Struik en Marie Lotte Hagen.
Met dans van ICK Dans Amsterdam, theater van Club Lam, performances en voordrachten van o.a. Maxime Garcia Diaz, Reine Rek en Persis Bekkering. Korte films van IQMF en de sexy deuntjes van Shady Lady.
Dit programma is geheel in het Nederlands en duurt van 19:00 tot 22:00, onze DJ draait door tot ca. 00:00. Wees snel en koop hier je kaartje(s), want er is een beperkt aantal ’two for one’ kaartjes beschikbaar. Deze ticket is geldig voor twee personen, dus neem vooral je vriend, vriendin, maatje, bedpartner of tinderdate mee.
programma


the body keeps the score
Emoties voelen we in ons lichaam. Maar wat als emoties – rouw, trauma – zo groot worden dat ze teveel voor ons worden? Schrijvers Maurits de Bruijn en Tatjana Almuli hebben hier allebei hun ervaringen mee en gaan in gesprek over de manieren waarop rouw, intergenerationeel trauma en verlies in het lichaam gaan zitten, met alle gevolgen van dien.
DISAPPEARANCE
DISAPPEARANCE nodigt uit tot verdwijnen en er toch zijn. Een lofzang op de tussenruimte, waar lichamen verlangen naar een stem en stemmen verlangen naar een lichaam. ICK Dans Amsterdam speelt een scene uit hun nieuwe multidisciplinaire voorstelling waarin dans, muziek, projecties, licht en kinderstemmen als radiogolven door de ruimte spelen.


coming of gender
Antiboy is het nieuwe non-fictie boek van Valentijn Hoogenkamp, waarin de hoofdpersoon Antiboy vanwege een genafwijking een borstamputatie moet ondergaan en beseft: nu hoef ik niet langer als vrouw te leven. Antiboy is een coming of gender, een poëtisch verhaal over verlies en vrijheid vinden in verandering. We gaan met Valentijn in gesprek over het slordige kruispunt tussen gender en geaardheid, rollenpatronen en relaties.
foucault, erotiek en vrijheid
Foucault liet met zijn Geschiedenis van de seksualiteit zien dat artsen, psychologen, sociologen en onderwijzers sinds de zeventiende eeuw massaal de seksualiteit van individuen zijn gaan onderzoeken, wat heeft gezorgd voor een uitgebreide waaier aan seksuele identiteiten en aan het bepalen van zogenaamd ‘normaal’ en ‘abnormaal’ gedrag. Filosoof Ype de Boer neemt ons mee in zijn werk en onderzoekt wat dit betekent voor onze hedendaagse ervaring van erotiek en vrijheid.



seks, vrijheid en macht
Hoe verhoudt vrijheid zich tot ‘goede seks’? Hoe is ons denken over macht, consent en autonomie de afgelopen decennia getransformeerd? En wat bedoelen we precies als we over ‘seksuele bevrijding’ praten? Aan de hand van Simone de Beauvoir, Britney Spears en Sex Education onderzoeken we hoe we aankijken tegen seksuele vrijheid, ons lichaam, consent en genot. Met onderzoeker en publicist Linda Duits en journalist Milou Deelen.
het is warm in de hivemind
Leeft een lichaam nog als het alleen maar naar een beeldscherm staart? Dichter Maxime Garcia Diaz onderzoekt in haar nieuwste bundel Het is warm in de hivemind het internet, het lichaam, onzuiverheid, fantasie, woede en wat er van ons overblijft in een postmoderne, digitale wereld.



lolita
Move over, Nabokov. In Club Lam’s nieuwste stuk komt Lolita zelf aan het woord. Geen mooie praatjes over knikkende knieën of liefdessonnetten. Na een halve eeuw vastgezeten te hebben in de mannelijke narratief van schrijver Vladimir Nabokov uit 1955, krijgt Lolita nu de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering van haar jonge lichaam effect op háár heeft gehad. Club Lam speelt een fragment uit de voorstelling.
seksverhalen in het schemerdonker
Seksverhalen: ze staan vaak bol van de cis- en heteronormativiteit, schoonheidsidealen, de male gaze, het seksualiseren van lesbische vrouwen en het fetisjeren van dikke mensen, trans mensen of mensen met een beperking. Voor de makers van de DAMN, HONEY podcast een reden om een bundel samen te stellen met de verhalen van hun favoriete feministen. In de darkroom luister je naar hete verhalen zoals je ze niet eerder hoorde.




exces, rave en de roes
Zweten, doorhalen, het leven buiten de club vergeten en je verliezen in de ander. Schrijver Persis Bekkering neemt ons mee de nacht in. Ze brengt een ode aan de ravebeweging, onderzoekt het effect van het nachtleven op ons idee van lichamelijkheid en hoe we over tijd denken. Persis gaat met ons op literaire, filosofische verkenningstocht gebaseerd op haar roman Exces.
sexy tunes
Shady Lady neemt ons mee op een energieke reis door de tijd. Van 70’s disco, via 80’s italo, 90’s house tot disco van nu. In het café van Radion brengt ze vrolijke tracks. Shady Lady combineert emotie, kleur, een gevoel voor kitscherige esthetiek, met een eclectische kennis van disco- en housemuziek en de queercultuur waaruit het is opgebouwd. Het podium is haar dansvloer.



Mannelijk/vrouwelijk
Zelfs in de tijd van christelijke dominantie, waarin zedelijkheid en patriarchische verhoudingen centraal stonden, was ruimte voor seksualiteit. In het mystieke vond ook vrouwelijkheid haar plek. Met humanisticus Reine Rek onderzoeken we het heilige huwelijk van Hieros Gamos: de ultieme eenwording van mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf. Niet man of vrouw, maar yin én yang, Isis én Osiris.
IQMF: chromopholia & my mamily
Speciaal voor onze Brainwash Night selecteert International Queer & Migrant Festival (IQMF) twee korte films. Films over queerness, afwijken van de norm en jezelf vinden. We kijken: Chromophobia en My Mamily.



trans*ende bewegingen
Queerness en trans*heid openen andere, niet-normatieve relaties tot het lichaam, en tot de wereld daaromheen. Het zijn verlangende bewegingen – die dingen in beweging brengen. Met kunstenaar en schrijver Dagmar Bosma gaan we in gesprek over queer materialiteit en trans*formatief potentieel.
de moderatoren
De avond wordt in goede banen geleid door drie fantastische moderatoren: psycholoog en filosoof Consuela Esseboom, schrijver en programmamaker Teddy Tops en grafisch ontwerper en moderator Jan Janssenswillen.
Kaartjes koop je in onze ticketshop, en let op: we bieden speciale ’two for one’ kaarten aan en deze zijn beperkt beschikbaar.


