In ons bestuur: Thijs en Nadine

Brainwash Festival heeft twee nieuwe bestuursleden: psycholoog en schrijver Thijs Launspach en intersectioneel feminist Nadine Ridder. Vandaag stellen we ze, aan de hand van drie vragen, aan je voor! 

 

wie inspireert jullie? 

Nadine: “Ik ben een grote fan van Jay Shetty. Deze podcasthost van ‘On Purpose’, schrijver van ‘Think Like a Monk’ en ‘8 Rules of Love’, is een voormalig monnik die boeddhistische wijsheden vertaalt naar hedendaagse inzichten. Hij interviewt zowel bekende als minder bekende mensen voor zijn podcast, van zijn eigen vrouw Radhi Devlukia tot President Biden, van Novak Djokovic tot Gabor Maté. Hij inspireert mij doordat hij heel bekend is geworden, maar toch dicht bij zichzelf lijkt te blijven door veel aan zelfreflectie en ontwikkeling te doen en dit open en eerlijk te delen met zijn publiek.”

Thijs: “Als ik iemand moest kiezen: mijn persoonlijke held, dichter Kae Tempest. Kae heeft hun vinger zo dicht op de tijdgeest dat ik er kippenvel van krijg. Kae combineert moeiteloos Grieks en Shakespeariaans drama en de hiphop van de gruizigste straten in Londen, en kan in een gedicht van drie minuten vertellen waar ik een boek van 300 pagina’s voor nodig heb.”

welk boek raden jullie ons aan?

Nadine:Maandag zal er van ons gehouden worden van Najat El Hachmi. Een boek over hoe belangrijk vrouwen kunnen zijn in ons leven en ons (positief) kunnen beïnvloeden in de keuzes die we maken.”

Thijs: “Ik werd deze zomer een beetje verliefd op het meest recente boek van Auke Hulst, De Mitsukoshi Troostbaby Company. Op een slimme manier combineert hij autofictie en sci-fi tot een pageturner waarvan ik niet wist dat zo’n boek in het Nederlands kon bestaan. Ik heb het ademloos gelezen.”

waarom word je bestuurslid van Brainwash Festival?

Thijs: “Brainwash is het leukste, best geprogrammeerde en belangrijkste kennisfestival van Nederland. Ik ben als bezoeker, als spreker en als adviseur betrokken geweest bij Brainwash, en draag graag mijn steentje bij als lid van het bestuur. Zodat Brainwash nog heel lang en voor heel veel mensen kan betekenen wat het ook voor mij doet.”

Nadine: “Brainwash Festival, als het grootste denkfestival van Nederland en België, biedt een belangrijk podium. Op zo’n podium is het essentieel dat verschillende perspectieven vertegenwoordigd zijn. Als bestuurslid van Brainwash wil ik mij ervoor inzetten dat deze diversiteit aan stemmen in alle onderdelen van het festival terug te vinden is.”

meer over Thijs en Nadine: 

Intersectioneel feminist Nadine Ridder strijdt voor een gelijkwaardige en rechtvaardige wereld. Ze begeleidt organisaties om met meer vertrouwen te handelen en te communiceren op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Ook is zij een actieve stem in het publieke debat tegen onrecht en vóór gelijkwaardigheid. Haar opiniestukken zijn gepubliceerd in kranten zoals het NRC Handelsblad, Het Parool, De Volkskrant, en op platforms als Oneworld en Lilith Magazine. 

Thijs Launspach is psycholoog en schrijver. Hij heeft een wekelijkse column in het AD, maakt verschillende podcasts en is docent aan The School of Life. Thijs schreef verschillende boeken, waaronder Fokking Druk (2018), Werken met Millennials (2019) en Je Bent Al Genoeg (2022). In 2022 verscheen de Engelstalige editie van Fokking Druk, getiteld Crazy Busy. In het voorjaar van 2023 verscheen zijn nieuwste boek, Asociale Media

wie zitten er nog meer in het bestuur van ons festival?

Naast Nadine en Thijs zitten Paulien Loerts, directeur Singel Uitgeverijen en Athenaeum Boekhandel, Ted Tettero, creatief en artistiek adviseur binnen de culturele sector en Zihni Özdil, historicus, columnist en docent-onderzoeker Hogeschool Rotterdam in ons bestuur.

 

 

meer weten over brainwash festival?

Op Brainwash Festival komen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door deze onzekere tijden te navigeren. De eerste namen zijn al bekend!

lees meer >> 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!