dit was brainwash digital 2020

 

Zeven denkers van wereldniveau bespraken de meest urgente vragen van dit moment op ons allereerste online festival: Brainwash Digital. Omdat de noodzaak voor innovatieve ideeën en frisse perspectieven nooit groter lijkt te zijn geweest.

De droom-lineup bestond uit Martha Nussbaum, Jia Tolentino, Layla F. Saad, Srećko Hovat, Michael Sandel, Samantha Power en Richard Sennett. Met hen gingen we voorbij schreeuwerige krantenkoppen en de dagelijkse stroom aan statistieken om zo de enorme ideologische en politieke impact van de crisis te bespreken, en toekomstscenario’s te verkennen.

Idealisme is niet tevreden zijn met de wereld zoals hij is, en erin geloven dat we beter kunnen Samantha Power

Wat zijn onze waarden in een post-pandemische samenleving? Hoe moeten we onze levens en ook ons publieke beleid aanpassen? Wat kunnen we doen? Vraagt de snel toenemende kloof tussen arm en rijk om een volledige makeover van onze economie? Stopt ons gevoel voor rechtvaardigheid bij de grens? Met deze en veel meer essentiele vragen nodigden onze sprekers je uit om het systeem opnieuw uit te denken, om zo de wereld die we nodig hebben te kunnen bewerkstelligen.

Het was fantastisch om dit met jullie te delen, maar er is nog zoveel te doen. Kijk daarom snel naar onze aankomende programma’s.

lees meer:

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!