Lees mee in 2023! Voor onze nieuwe Brainwash Book Club selecteren we samen met Athenaeum Boekhandel indrukwekkende non-fictie en filosofieboeken die ons anders naar de wereld doen kijken. Van de nieuwste titels tot klassiekers die we altijd al wilden lezen. Elke keer gaan we met elkaar én een speciale gast in gesprek over wat het boek ons te vertellen heeft.

Onze eerste twee book clubs zitten vol. Als eerste weten wanneer er een nieuwe club is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

22 februari: philosophy of care – boris groys

In onze eerste boekenclub op 22 februari bespreken we Philosophy of Care (2022) van filosoof en kunstcriticus Boris Groys en zijn ideeën over vertrouwen, verantwoordelijkheid, zelfzorg, de objectivering van het lichaam en de zorgcrisis waarin we ons bevinden. 

Hoe zorgen we voor onszelf? Zijn we zorg te veel gaan zien als dienst? En welke plek heeft het lichaam in de samenleving? Met hulp van filosofen als Plato, Bataille en Nietzsche gaat Boris Groys in Philosophy of Care op onderzoek uit. We bespreken zijn boek samen met Lynn Berger (De Correspondent), van wie in 2022 het boek Zorg verscheen.

praktische info

Wanneer: 22 februari 2023. Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur, einde ca. 21:30 uur.
Waar:
Athenaeum Boekhandel op Spui 14-16 in Amsterdam.
Voertaal: Nederlands.
Aanmelden: Bestel hier je ticket
 en koop hier je boek. Een regulier ticket kost €13. Studenten en Stadspashouders betalen €11. We vragen je bij aankomst om je collegekaart/Stadspas te laten zien. We bieden je op de avond graag twee drankjes aan.
Tip: hier lees je alvast het eerste hoofdstuk van Philosophy of Care. Met de code BW10 krijg je 10% korting op het boek in de webshop van Athenaeum

"Physicians assumed the role of priests because they are supposed to know our bodies better than we do – much as the priests claimed to know our souls better than we did." Boris Groys
5 april: tussen verleden en toekomst – hannah arendt

Na Boris Groys is de beurt aan een van de meest invloedrijke denkers van deze tijd: politiek filosoof Hannah Arendt. Haar werk blijft relevant en is niet meer weg te denken uit het publieke debat. Binnenkort verschijnen in Nederland acht van haar essays, voor het eerst gebundeld onder de titel Tussen verleden en toekomst. Voor de tweede boekenclub zoomen we in op twee van de acht essays. We maken later bekend welke we hiervoor selecteren. Ook de gast van deze boekenclub onthullen we later. 

praktische info

Wanneer: 5 april 2023. Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur.
Waar: Athenaeum Boekhandel op Spui 14-16 in Amsterdam.
Voertaal: Nederlands.
Aanmelden: Koop hier alvast je ticket en bestel hier het boek Tussen verleden en toekomst (pre-order). Een regulier ticket kost €13. Studenten en Stadspashouders betalen €9. We vragen je bij aankomst om je collegekaart/Stadspas te laten zien. We bieden je op de avond graag twee drankjes aan.
Tip: wees snel met kopen van je ticket. Er is maar een beperkt aantal plekken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!