Lees mee! Voor onze nieuwe Brainwash Book Club selecteren we samen met Athenaeum Boekhandel indrukwekkende non-fictie en filosofieboeken die ons anders naar de wereld doen kijken. Van de nieuwste titels tot klassiekers die we altijd al wilden lezen. Elke keer gaan we met elkaar én een speciale gast in gesprek over wat het boek ons te vertellen heeft.

We zijn er na de zomer weer. Als eerste weten wanneer er een nieuwe club is? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

24 mei – the disappearance of rituals door byung-chul han

De Koreaans-Duitse filosoof en schrijver Byung-Chul Han zou perfect passen op Brainwash Festival, als hij tenminste aan publieke optredens zou doen. In onze Book Club bespreken we zijn boek The Disappearance of Rituals. Een essay over tijd en het moderne leven in de neoliberale samenleving: over hoe de gemeenschapszin afbrokkelt, rituelen vervagen en we achterblijven met ons eigen ego.

We bespreken dit boek met filosoof en schrijver Marian Donner, die zichzelf in De Groene Amsterdammer tot over haar oren verliefd op dit boek verklaarde. Het maakt Marian tot de perfecte gast voor onze boekenclub. De Book Club wordt in goede banen geleid door Machteld Vinkenborg, Hoofd Programmering van Brainwash Festival. 

Alles doet me eraan denken, alle wegen leiden naar hetzelfde stralende punt, het voelt nog het meest als verliefdheid, alleen is het object van begeerte deze keer een boek. The Disappearance of Rituals heet het, van Byung-Chul Han, en nee, die titel is niet saai, maar gewoon heel precies. Marian Donner

praktische info

Wanneer: 24 mei 2023. Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur.
Waar: Athenaeum Boekhandel op Spui 14-16 in Amsterdam.
Voertaal: Nederlands (boek is alleen in het Engels verkrijgbaar).
Tickets: Koop hier alvast je ticket en bestel hier het boek The Disappearance of Rituals. Met de code BW10 krijg je 10% korting op alle Engelstalige boeken bij Athenaeum Boekhandel!

Een regulier ticket kost €13. Studenten en Stadspashouders betalen €9. We vragen je bij aankomst om je collegekaart/Stadspas te laten zien. We bieden je op de avond graag twee drankjes aan.

Tip voor onze Book Clubbers

De Brainwash Book Club is een kleine bijeenkomst waarin we, net als in een ‘gewone’ leesclub, samen bespreken welke inzichten en ideeën een te bespreken boek ons heeft opgeleverd. We zoomen daarbij altijd in op een specifiek hoofdstuk. Om zoveel mogelijk uit de bespreking te halen adviseren we de deelnemers om het boek te lezen, of in ieder geval het geselecteerde deel. De deelnemers krijgen hierover van ons een mailtje.

Wat hebben we al gelezen?

Op 22 februari bespraken we Philosophy of Care van Boris Groys. En op 5 april de essaybundel Tussen Verleden en Toekomst van Hannah Arendt.

Als eerste weten wanneer er een nieuwe club is? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!