brainwash agenda

Elk jaar vindt in oktober het Brainwash Festival plaats. Door het jaar heen organiseren we losse events zoals onze Brainwash Specials, de Brainwash Night en de Brainwash Book Club. Kom je ook?

30 april 2024
brainwash book club: who’s afraid of gender?

Op 30 april lezen we in onze Book Club Who’s Afraid of Gender? van Judith Butler. Er is geen filosoof die meer invloed heeft gehad op het hedendaagse denken over genderongelijkheid dan Judith Butler. Hen buigt zich in dit nieuwe boek over het verhitte debat rondom gender. Lees je mee?

tickets >>

14 mei 2024 (uitverkocht)
brainwash special: tim fransen

Op 14 mei neemt filosoof en cabaretier Tim Fransen ons mee op een duizelingwekkende zoektocht naar hoop, weerbaarheid en een betere wereld. Met als startpunt: zijn nieuwe boek In onze tijd. Leven in het Calamiteitperk. Ben jij bij deze Brainwash Special?
Lees meer…

tickets >>

27 oktober 2024
brainwash festival

Zo’n 60 programma’s, een overvloed aan radicale ideeën, toffe performances en botsende visies. Dat is Brainwash Festival. Wil je er in 2024 bij zijn? Vanaf nu zijn de Early Birds voor de komende editie Brainwash Festival te koop! Tot volgend jaar?
Lees meer…

tickets >>

eerder bij brainwash

8 maart 2024 
brainwash book club XL: bitch

Op Internationale Vrouwendag organiseerden we Book Club XL: Bitch. Op deze uitverkochte middag doken we met de revolutionaire Britse zoöloog Lucy Cooke en emeritus Artis’ huisbioloog Charlotte in de wereld van vrouwtjesdieren.  In deze club lazen we een fragment van haar boek en onderzochten we de wereld van bitches in het ARTIS-Groote Museum. Lees meer over onze book clubs…

tickets >>

29 oktober 2023
brainwash festival

In meer dan 60 programma’s kwamen de meest baanbrekende filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers samen om met ons door onzekere tijden te navigeren.
Bekijk hier de foto’s. 

28 oktober 2023
festival book clubs

Tijdens ons festivalweekend organiseerden we vijf clubs op toffe locaties door heel Amsterdam. Van dinosauriërs, poolgebieden en Socrates tot politieke partijen, Oprah en vergeving. Het kwam allemaal voorbij in onze clubs.

27 oktober 2023
opening night

Tijdens onze Opening Night van Brainwash Festival vierden we de start van ons festivalweekend met spannende sprekers, radicale voorstellen voor de toekomst, performances en DJ’s.
Bekijk hier de foto’s. 

30 juni  t/m 2 juli 2023
down the rabbit hole

Met Hannah Prins, Prof. Soortkill, Nicolaas Veul, Keren Rosenberg, Tirsa With, Froukje en vele anderen waren wij op Down The Rabbit Hole te vinden. Drie dagen gevuld met performances, voordrachten en gesprekken in onze Brainwash Arena midden op het festival. Bekijk hier de foto’s. 

2 juni 2023
brainwash special: nick cave

De legendarische Nick Cave sprak over verlies, liefde, muziek en hoop in onze Brainwash Special op 2 juni in Het Concertgebouw. Een onvergetelijke avond waarin hij met journalist Seán O’Hagan en 1800 bezoekers in gesprek ging. Bekijk hier de foto’s

8 mei 2023
brainwash special: michael sandel

Wereldberoemd filosoof Michael Sandel sprak over de groeiende kloof tussen arm en rijk, het toenemend wantrouwen in de politiek en hoe het liberale marktdenken onze samenleving heeft ontwricht met filosoof Eveline Groot. Wethouder Marjolein Moorman opende de avond. Bekijk hier de foto’s.

20 april 2023
brainwash night: anger issues

Op 20 april organiseerden we, na het succes van vorig jaar, weer een Brainwash Night in nachtclub RADION in Amsterdam Nieuw-West. Een avond vol talks, performances, film en gesprekken over de kracht van woede. Met onder anderen Maryam Hassouni, Chris Julien, Elfie Tromp, Basje Boer en Roan Kasanmonadi. Bekijk hier de foto’s.

22 februari, 5 april, 24 mei, 6 september
brainwash book clubs

In 2023 zijn we gestart met de Brainwash Book Club. Samen met Athenaeum Boekhandel selecteren we indrukwekkende non-fictie en filosofieboeken die ons anders naar de wereld doen kijken. Zo bespraken we in de eerste drie book clubs Philosophy of Care van Boris Groys, Tussen verleden en toekomst van Hannah Arendt, The disappearance of rituals van Byung Chul Han en Abolish the Family van Sophie Lewis.

30 oktober 2022
brainwash festival

67 programma’s, 104 sprekers en meer dan 2600 bezoekers. Op 30 oktober stond het Leidseplein in Amsterdam weer in teken van Brainwash Festival. Performances, talks en gesprekken met gasten als Bernardine Evaristo, Timothy Morton, David van Reybrouck, Lev Avitan, Andreas Malm, Mojdeh Feili, Satish Kumar, Nikki Dekker, Aafke Romeijn, Joy Delima, Pete Wu, Kübra Gumusay en Merijn Scholten. Bekijk hier de aftermovie.

blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang al het nieuws over ons festival en events door het jaar heen als eerste in je inbox. Liever op de socials? Volg ons op Instagram!

Ontvang onze nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!